X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

    Articole din spiritualitate

    "O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

    Pixabay.com
    umbra

    Umbra ta vrea sa iasa la suprafaţa

    Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
     

    Până nu demult, eram convinsă că în viaţa trebuie să te apropii de perfecţiune. Munceam să fiu bună, pozitivă, să mă dezvolt continuu, să adaug în vocabularul meu cuvinte frumoase. Până aici nimic neobişnuit, ai să-mi spui. Poate!

    Suntem învăţaţi să ne purtăm frumos în societate, să ne adresăm cu respect oamenilor din jurul nostru, să mulţumim formal, să ne lăsăm la urmă şi să-i punem pe primul loc pe ceilalţi. Şi de aici şi până la a te departa complet de tine, e doar un pas. Şi groapa se adânceşte tot mai tare şi tu nu mai întelegi nimic. Şi vine un moment în care te revolţi şi toata bunătatea ta e înlocuită de răutate, invidia ia locul generozităţii, lumina se transformă în întuneric.

    Momentul revoltei tale, este momentul în care umbra ta vrea să  iasă la suprafaţă, să o cunoşţi şi să o accepţi în viaţa ta. Până nu vei accepta că eşti şi bine şi rău, şi alb şi negru, şi iubire şi ură, ai să trăieşti în minciună şi ai să cunoşti doar nefericirea.

    “Cine priveşte mai întâi în oglinda apei, vede mai întâi propria-i imagine. Cine se îndreaptă spre sine însuşi, riscă să se întâlnească cu sine însuşi. Oglinda nu linguşeşte, ea il reflectă cu fidelitate pe cel care se uită în ea, acel chip pe care nu-l arătăm niciodată lumii, pentru că îl ascundem cu ajutorul persoanei – masca noastra de actori. Oglinda însă se află dincolo de mască şi arată adevaratul chip.”

    Ce vreau să-ţi spun eu, este că din clipa în care am făcut cunoştinţă cu umbra mea, viaţa mi s-a schimbat complet. Şi umbra mi-a devenit cea mai bună prietenă. Este sinceră şi nu poate fi mituită. Te însoţeşte permanent şi este cel mai bun critic pe care îl poţi avea lângă tine.

     Cine este de fapt această umbră? De unde vine? Unde stă? Cum arată?

    Umbra ta este partea ta întunecată. Este partea opusă părţii luminate şi în care tu ai grijă să ascunzi cât mai adânc, defectele tale, comportamentele de care îţi este ruşine şi care te fac să te simţi vinovat. Şi cu fiecare neacceptare, umbra ta se face tot mai mare.

    Poate o să te întrebi de ce este nevoie de acestă lecţie şi care este rolul ei. În machiaj, se foloseşte foarte des umbra. Te-ai gândit vreodată că există o legătură între umbra ta şi umbra din machiaj? Pregătesc un material în care ai să descoperi lucruri de-a dreptul uimitoare. Femeia se machiază în funcţie de starea psihologică. Nu îţi dezvălui mai mult, pentru că vreau să fie o surpriză până la capăt.

    Ce trebuie să faci tu? În primul rând, vreau să faci cunoştinţă cu umbra ta. Poate că ai facut-o sau poate nu, te invit să aplici tehnica prin care eu mi-am îmbrăţişat umbra cochetă. Tehnica o vei aplica în 2 etape:

    Etapa 1: ai nevoie să râmâi singură cu tine. Închide-ţi telefonul, elimină toate sursele de zgomot şi ai grijă să nu te deranjeze nimeni pentru 30 de minute. Aşează-te într-o poziţie confortabilă şi închide ochii. Începe să-ţi aminteşti momentele în care te-ai simţit mincinoasă, urâtă, rea, nedreaptă, grasă, nervoasă, vinovată, ruşinată, înspăimântată, superioară, ironică, invidioasă, geloasă, posesivă, egoistă, autoritară, sfidătoare, furioasă şi lista o vei continua tu. Este un exerciţiu foarte bun, prin care să-ţi asumi părţile pe care tu nu le recunoşti la tine. Acum eşti singură şi nu te aude nimeni. Eşti doar tu şi umbra ta. Aşa că, repetă cu voce tare:

    Eu sunt mincinoasă.

    Eu sunt nervoasă.

    Eu sunt invidioasă.

    Eu sunt geloasă.

    Eu sunt…………….

    După ce vei recunoaşte şi vei accepta la tine şi partea ta întunecată, se va produce eliberarea. Te vei simţi liberă şi din momentul acceptării, vei ştii să deţii controlul. O dată descoperită, umbra nu dispare. Ea nu vrea decât să-ţi arate că există. Şi tot ce trebuie să faci tu, este să o controlezi. Nu-i aşa că pare simplu? Încearcă!

    Etapa 2: ai nevoie să te observi pe tine în interacţiunile cu persoanele din jurul tău. Atunci când cerţi pe cineva, te cerţi pe tine. Atunci când vorbeşti urât despre o persoană, te caracterizezi pe tine. Oamenii din jurul tău, nu sunt decât nişte oglizi, care îţi arată cum eşti tu. Nu închide ochii şi priveşte-te atent. Ceea ce admiri la o persoană, este de fapt ceea ce admiri la tine. Ceea ce te deranjează la celălalt, este ceea ce nu recunoşti în tine.

    De acum, nu mai căuta vinovaţi. Asumă-ţi reflexia din oglindă!

    Sursa: blog Arta Feminitatii, autor Alina Dospinescu