Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro

Sfera economiei

ECONOMIA: Stiinta care se ocupa cu producerea, distributia, consumul și gestionarea bunurilor, serviciilor și valutelor

Din definiția largă a acordului de schimb micro și macro, nivelurile formale și informale, precum și la nivel local și global, economia atinge fiecare aspect al acestei roti. Modul in care sistemele noastre economice sunt structurate au impact asupra rezultatelor pentru toate domenile, inclusiv dacă acestea coexista cu sau domina sistemele naturale ale pământului.

 Modul in care functioneaza sistemul monetar, inclusiv crearea de bani din nimic au impact direct asupra locului de munca, a casei, a familiei si comunitatii fiecarei persoane; asupra tuturor motivatiilor si actiunilor. Din acest motiv, acest sector este cel mai important sa fie transformat.

Elita bancara internationala a reusit sa transforme treptat aproape întreaga lume într-o populație de sclavi prin creditare. Scoaterea in evidenta a acestor aspecte, eliminarea acestor sisteme și înlocuirea acestora cu comerț onest, deschis și echitabil în beneficiul tuturor poate oferi un punct de cotitură critic spre a crea o lume în care toti pot prospera.

Concentrarea pe profitabilitatea pe termen scurt și bunăstarea materială ca o prioritate a depășit capacitatea Pământului de a se regenera și a lăsat resursele noastre naturale epuizate, iar planeta poluata.

Continuam sa asistam la implicarea ineficienta și fără scrupule a guvernelor, aceasta ducand la echilibre nedorite între libertate și control. Datorita fricii cetățenilor de a nu putea sa continue sa isi asigure venituri maxime, oamenii cer tot mai puțin de control care duce la asumarea de riscuri în absența controlului adecvat.

Constiinta Unitatii în economie presupune o schimbare de paradigmă și o "a treia cale", mai degrabă decât o creștere sau o scădere sau o combinație a celor două alternative. Aceasta constiinta ne va permite să atingem rădăcinile de provocărilor noastre economice și  va naste o nouă abordare în loc de a continua să încerce să remedieze ceea ce se întâmplă la suprafață.

Unitatea conștiinței în economie va promova valori, cum ar fi integrarea, mai degrabă decât dezintegrare, cooperare, mai degrabă decât concurența și conflict, pastrarea reciproca in condiții de siguranță, mai degrabă decât distrugerea reciproca. Și progresul societății va fi măsurat prin indicatori sociali și nu prin creștere economică și doar prin valorile materialiste.

Implicarea și schimbarea în acest domeniu fac parte din procesul de definire a unui nou sistem economic de reglementare prin luarea în considerare a inter-relaționarilor de baza, inter-conectarea, și inter-dependența din viață precum si observația că "avem indeajuns."

Accesarea inteligentei Unitatii noastre sacre cu semenii noștri și cu mediul nostru natural creează eficiență imensa de timp, energie și alte resurse. Natura compensatorie a contribuțiilor noastre devine multidimensională și orientarea exclusiva catre castigurile monetare și materiale scade în importanță.

În Comunitatea intimă autentica, multiplele dimensiuni a fiecaruia sunt apreciate de catre ceilalti și problemele de bani se diminueaza în importanță. Este ca si cum putem sa ne acordam daruri unii altora. Și atunci când ne focalizam pe beneficiul in dauna profitului, banii și acumularea devin detalii indepartate, care joacă un rol mic.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi