Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro

Sfera guvernarii

GUVERNAREA: Administrarea autoritatii si conducerii unei comunitati

Ceea ce pretuim si modul cum percepem viata se reflecta in modelele noastre guvernamentale. De-a lungul istoriei, scopul si structura guvernarii umane au reflectat diversitatea sistemelor de viata umane.

Totusi, aceasta sfera merge dincolo de simpla structura organizatorica si atinge toate aspectele, de la guvernarea Sinelui la guvernarea unei intregi natiuni, de la sali de clasa la sali de consiliu, de la sisteme umane la sisteme ale naturii.

 Ecologist de renume mondial, antreprenor, jurnalist si autor, Paul Hawken (2007) scrie: "o miscare democratica globala este pe cale sa apara: cred ca exista peste un milion de organizatii care lucreaza pentru sustenabilitate ecologica si justitie sociala. Poate doua milioane… Dupa ce am petrecut ani de zile cercetand acest fenomen, inclusiv creand cu colegii mei o baza de date globala cu aceste organizatii am ajuns la aceste concluzii: aceasta este cea mai mare miscare sociala din istorie, nimeni nu stie care e scopul ei final iar modul cum functioneaza este mai misterios decat se vede la prima vedere… Miscarea nu poate fi divizata deoarece este impartita in parti mici unite in mod vag, se formeaza, se aduna si se disipa rapid… e cunoscuta ca a doborat guverne, companii si leaderi prin marturii, prin informare si prin comasare. Miscarea are trei radacini de baza: mediul inconjurator, miscari de justitie sociala si culturi indigene - rezistente la globalizare, acestea se intrepatrund. Miscarea apare spontan din sectoare economice diferite, culturi, regiuni si se asociaza rezultand intr-o miscare globala, fara clase sociale, diversificata si se intinde la nivel mondial fara exceptie.  Este cea mai mare adunare de cetateni din istorie… Promisiunea acestei miscari fara nume este sa ofere solutii la ceea ce par sa fie dileme insolubile: saracie, schimbari climatice la nivel global, terorism, degradare ecologica, polarizarea veniturilor si pierderea culturii. Nu este impovarata de sindromul incercarii de a salva lumea.”

Suntem martorii celei mai diversificate miscari pe care a vazut-o lumea pana acum … capabila sa se ocupe de probleme de autoritate in moduri noi care ii permit re-facerea lumii precum doreste. Nimeni nu este conducatorul acestei miscari. Este globala, nu tine de clase sociale, de nestins si neobosita.

Noua conducere de colaborare in curs de dezvoltare nu este investita intr-o anumita persoana ci mai degraba in echipe aflate in consens, auto-administrate. Are o abordare prin care apeleaza la sentimente si intuitie, invita oamenii la mese rotunde si dialog pentru a ajunge la consens si a colabora apoi pentru scopuri comune si se pun in slujba binelui suprem. Aceasta noua conducere lucreaza cu persoane care detin viziuni pluraliste si care pun valoare pe conexiuni, autenticitate, precum si pe posibilitatea de auto-dezvoltare. Colaborarea are loc intre organizatii responsabile, axate pe sustenabilitate, locuri de munca umanizate, echipe auto-manageriate si non-profit.

Pe frontul politic, in locul abordarii stanga versus dreapta, Unimea ofera o “a treia cale” – un sistem politic care transcende ambele parti ale miscarii partizane si care include revelatiile si cele mai bune aspecte ale ambelor parti, fara a se limita la tirania niciuneia si fara sa recurga la compromisul neinhibat al simplului centrism.
Prin Unime, leadership-ul este capabil sa intregreze Spiritul ca o forta vie in lume, candidati politici cu principii sunt dispusi sa se destinda, si presedintii castiga alegeri prin promisiunea catre electorat ca vor crea cele mai bune oportunitati pentru extinderea constientizarii, pentru a vedea intreaga dimensiune a  posibilitatilor lor si pentru a atinge noi niveluri de experienta.
Prin dezvoltarea calitatilor noastre interne (prin dezvoltarea inimii), suntem capabili de a co-crea o lume a pacii durabile, armonie si prosperitate pentru toți.

Acestei Sfere ii este data viata prin recunoașterea faptului ca lumea nu trebuie sa fie asa cum este si faptul ca indivizii o pot schimba folosind puterea Cetateniei Spirituale. Suntem Guvern prin propria noastra auto-guvernare. Noi recunoastem ca in calitate de fiinte umane, avem nevoie unii de altii pentru a supravietui pe această planeta, ca suntem in viata impreuna, si comUnimea infloreste pe masura ce invatam unul despre celalalt, descoperim si ne bucuram de frumusetea diversitatii noastre. Jucam un rol constient in a face sa apara o cultura in care noi, popoarele lumii, putem aborda preocuparile noastre comune in mod pozitiv, holistic si tranformator pentru a trai in pace unul cu altul.

Unimea guvernarii reflecta Unimea constiintei.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi