Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro

Sfera infrastructurii

INFRASTRUCTURA: structurile si sistemele fizice de baza care sprijina societatea umana.

Infrastructura se refera la reteaua subterana a oricarui cadru intern, sistem, organizatie sau serviciu care serveste un domeniu, spre exemplu - transportul, energia, comunicatiile, scolile, armata, furnizarea hranei, etc. Toate acestea sunt forte masive care in anumite cazuri se dovedesc sustenabile iar in altele, se pierd in ea.

 

In aceasta sfera ne dorim sa concepem, sa cream si sa construim sisteme si structuri care servesc sanatatea si binele umanitatii pe termen lung, viata per ansamblu si toata constiinta, totusi tinand cont de dinamicile majore predominante care intervin in timp ce noi facem aceasta, incluzand aspectele psihologice si experimentale, comportamentale si fizice, aspectele ce tin de cultura si comunicatii, alaturi de aspectele sistemice si structurale.

Pentru a crea aceste sisteme, pentru a prescrie solutii holistice si integrate la provocarile sociale si ecologice de astazi sau pentru a vizualiza un viitor ideal, nu este nevoie de o anume complexitate ci este de preferat o maniera simplista. Identificarea punctelor cheie va avea cea mai intensa influenta: si anume permiterea specialistului, responsabil cu interventia sau implementarea, doar sa manevreze putin manetele si tastaturile si apoi sa observe replicile ce se distribuie in intregul sistem.

 In mod evident, cu cat sunt mai constienti designerii si specialistii, cu atat cresc sansele sa se creeze sisteme mai durabile. Indivizii si organizatiile au capacitatea de a considera aspecte majore diferite dupa cum sunt parte de sisteme din alte sisteme, sau chiar sisteme de sisteme de sisteme. Cu fiecare salt in constienta lor cognitiva, ei vor gasi dinamici mult mai sofisticate si nuantate in si intre aceste aspecte.

Mai mult decat niciodata suntem chemati sa nu avem preconceptii focusate pe lume ci mai repede sa observam fortele, dinamicile si adevarurile relevate din toate structurile lumii pe masura ce acestea se ridica. Lumea este asa cum este (un eveniment), si totusi, urmand citatul din Talmud: "Nu vedem lucrurile asa cum sunt; noi vedem lucrurile asa cum suntem noi".

Infrastructura (alaturi de sistemele si designul care le sprijina) ce face posibil ca viata noastra cotidiana sa curga lin este considerata ca si cand ni se cuvine. Soselele pe care circulam, apa pe care o bem si modalitatea de a ne-o procura, electricitatea pe care o folosim si modul cum este generata, faptul ca deseurile noastre sunt reciclate sau lasate sa putrezeasca, totul este determinat de infrastructura.

In acest punct al istoriei umane, cele mai multe tari (si chiar unele continente) au o infrastructura necorespunzatoare cu un impact serios asupra vietii de fiecare zi, amenintandu-ne siguranta si chiar supravietuirea. Avem ocazia si obligatia de a crea sisteme inovatoare, ecologice si durabile, structuri şi tehnologii pentru a asigura un suport mai bun vieţilor şi comunităţilor noastre.

Plecand de la premisa ca suntem parte a unui Cosmos Mai Mare, la proiectarea Sistemelor de Infrastructura suntem constienti de faptul ca Pamantul este un Spaţiu Sacru, Sat şi Comunitate, şi pe masura ce ajungem în contact cu Esenţa noastră, locul din care contribuim in lume în moduri cu adevarat semnificative, noi moduri de a dansa, de a fi unul cu altul şi de a cladi un Spaţiu Sacru, sate şi comunităţi sunt revelate.

Stim Cine Suntem si suntem Constienti ca sistemele pe care le creem sustin corpul interior al societatii, atat prin conexiunea noastra cu Intregul Cosmos cat si prin aceasta Constientizare a conexiunii.  

Realizam ca structura interna, sistemele, organizatiile si constructiile care servesc un scop local, spre exemplu - transportul, energia, sistemele de comunicatii, scolile, sistemul militar, sistemul alimentar, etc. trebuie vazute ca roti in interiorul altor roti si reprezentand cel mai viu, dinamic si evolutiv corp al societatii umane - cu toate partile sale in relatie unul cu celalalt; inevitabil interconectat, inter-relationat si interdependent, prin diverse valori, culturi si nivele de dezvoltare si constienta.Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi