Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro

Sfera stiintei

STIINTA: Ordonarea cunostintelor prin teza, experiment si concluzii

Aceasta sfera include toate ariile stiintei si toate aplicatiile gandirii si metodologiilor stiintifice. In loc sa fie vazute ca si domenii separate, inovatiile in biologie, stiinta informatiei, stiinte fizice si cu privire la spatiu, precum si psihologiile tranformarii sunt vazute toate ca si fuzionand si polenizandu-se reciproc, permitand o viziune superioara precum si constientizarea interdependetei sectoarelor, sistemelor si a vietii insasi.

 Aceasta sectiune incearca sa fie mai mult decat o enciclopedie a stiintei. Ea ofera cateva lentile noi prin care putem privi si cateva perspective puternice care descatuseaza cautarea pentru intelegerea stiintifica a cosmosului si a locului nostru in el.

Fara indoiala ca stiinta fizica a avut un impact profund atat asupra conditiilor materiale cat si spirituale ale lumii. Pe de o parte a imbunatatit conditiile materiale de viata, dar pe de alta a subminat traditiile spirituale care erau fundamentul valorilor noastre religioase si morale. Aceasta ne-a facut mai bogati material dar falimentari spiritual, cu dezechilibre profunde si consecinte pe masura. De exemplu, tehnologia pe care am dezvoltat-o ne-a daruit putere fara precedent de a schimba lumea exterioara, dar folosim adesea aceasta putere fara calauzire din partea valorilor noastre morale si spirituale. In timp ce suntem capabili de a explica fenomene subtile ale lumii externe prin intermediul teoriilor stiintifice sofisticate, parem sa cunoastem foarte putin despre constiinta si relatia sa cu materia.

Desi confortul material de care ne bucuram astazi este mai mare decat oricand, nu suntem mai aproape de a gasi fericirea de durata. Cunostintele noastre si intelegerea lumii exterioare s-au dezvoltat intr-o asemenea masura incat umbresc, ignora si chiar neaga cunoasterea realitatilor interne.

Exista o mare nevoie de a echilibra cunostintele noastre externe cu cele interne si pentru integrarea intelepciunii noastre spirituale in stiinta fizica, iar pentru a face aceasta trebuie sa ne relaxam ideea ca aceasta verificare sa aiba loc in cadrul domeniului limitat al experienței senzoriale exterioare.

Principiile fundamentale ale Stiintei Intregului vor:
•    Imbratisa atat domeniul extern al stiintei fizice cat si domeniul intern al traditiilor spirituale pentru a fi o stiinta care cuprinde atat experienta interna cat si cea externa;
•    Din moment ce nu a existat niciodata si nu va exista vreo experienta sau cunostinta in afara constiintei noastre, si din moment ce orice verificare stiintifica are loc in experienta, fundamentul stiintei interne si externe este constiinta. Constiinta este in realitate fundamentul cunoasterii, personala sau publica.

Constiinta este anterioara distinctiei dintre intern si extern, public si privat; astfel ca nu poate fi exclusa din sau limitata de niciun domeniu. Este in mod egal prezenta in tot si baza pentru lumea subiectiva (interna) si obiectiva (externa).

In aceasta sfera dezvaluim relatia profunda intre legile fizice si Spirituale. Sustinem ideea ca starea actuala a lumii nu este singura modalitate in care lumea poate sa se afle si nu este singura modalitate in care experienta constienta poate fi structurata. Pot exista mii de lumi cu mii de fiinte, iar aici vedem doar un fir subtire din ceea ce e posibil.

In aceasta Sfera avem in vedere ideea fundamentata stiintific ca nu exista nicio modalitate de a elimina observatorul – noi – din perceptia noastra asupra lumii; aceasta perceptie este creata prin procesarea noastra senzoriala si prin modalitatea de a gandi si rationa. Perceptia noastra si astfel observatiile pe care teoriile noastre se bazeaza nu sunt directe, ci mai degraba sunt modelate de un gen de lentila: structura interpretativa a creierului.

Toata Viata/Existenta este Constiinta; entitatea fundamentala este non fizica, inactiva, placida, de nedescris si non-asociativa, dar inzestrata cu forta autonoma de a crea, retine si anihila toate conceptele de cunostere a sinelui si a universului.  

Constiinta Unicitatii in domeniul Stiintei va asista umanitatea sa isi realizeze intregul pontential in loc sa depinda de cunostintele castigate prin perceptia senzoriala, beneficiind astfel de expansiunea domeniului de Constiinta a Cunoasterii; in cele din urma va asista umanitatea sa aiba Constiinta unui set infinit de cunostinte si sa se regaseasca in toata Viata si ca si Creatorul propriului Univers. Putem crea impreuna lumea pe care o dorim cu adevarat prin alegere Constienta.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi