Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro

Sfera comunicatiilor si media

MEDIA:  Mijloacele de difuzare a informatiilor intre oameni

Orice mijloc de comunicare este parte tehnica din media si orice cuprinde aceasta sfera este in continua expansiune si odata cu ea , complexitatea puterii ei de a influenta. Diferenta intre a reflecta ce reprezinta  si a clarifica ceea ce deja a facut neclar, este de a analiza continutul cu privire la uzul si structura sa din punct de vedere etic. Avand in vedere ca internetul este considerat a fi o retea globala, trebuie sa decidem cum putem folosi aceasta interconectivitate accesibila in cel mai bun mod posibil.  Nu trebuie insa sa ne oprim in a cauta si alte mijloace de comunicare interactiva care ne-ar putea imbogati experienta pe care ne-o ofera media in zilele noastre.

 

Exista o serie de factori (precum presiunea din partea autoritatilor si conflictele de interes) datorita carora subiecte sensibile si complexe, precum cele sociale sunt adesea prezentate intr-un mod eronat in media si astfel, cititorii/ascultatorii nu ajung sa afle adevarul despre aceste subiecte.

Trebuie sa existe o cale de a integra in mod comprehensibil si de a crea o balanta intre faptele obiective si perspectivele inter-subiective precum si informatiile oferite de cei mai renumiti experti. Avem nevoie de o noua paradigma a intregului jurnalism si a comunicarii astfel incat stirile sa integreze atat faptele exterioare obiective precum si cele subiective interioare, atat la nivel individual cat si colectiv.

Media conventionala obiectiva juxtapune de obicei perspectivele partizane conservatoare cu cele  liberale, creand o disputa in care cititorul/ascultatorul este lasat sa aleaga una din cele doua.Si asta se intampla  avand in vedere ca cele doua perspective pot fi cateodata amandoua gresite sau bune, si de cele mai mute ori pot fi pe jumatate gresite sau bune.Eliminand o juxtapunere bi-partizana de perceptii inter-subiective si incluzand perceptii non-partizane s-ar obtine o balanta intre doua puncte de vedere diferite.

Pentru ca argumentele si evenimentele reflecta diferite sfere ale realitatii, scopul este de a gasi adevarul in fiecare perspectiva- evidentiind in acelasi timp neadevarurile. Este ca si cum s-ar crea o dezbatere constructiva intre puncte de vedere diferite, in locul unei dispute. O abordare integrala va duce la organizarea adevarurilor partiale ale diferitelor puncte de vedere si va ajuta la incorporarea cu succes a faptelor obiective, exterioare observabile luand in considerare si perceptiile interioare inter-subiective invizibile.

Prin comunicarea de gen "el a spus/ea a spus" se creaza o discrepanta polarizata.Indivizii nu pot  interactiona in mod real datorita diferitelor puncte de vedere pe care jurnalismul actual le ofera, acesta din urma nereusind sa reduca aceasta discrepanta polarizata. O abordare  integrala ar incuraja si stimula dialogul intre puncte de vedere diferite astfel incat colectivul sa poata co-crea sensul real. Prin incorporarea diferitelor perspective si opinii ale expertilor oficiali, jurnalismul si comunicarea ar putea diminua discrepantele de intelegere a perspectivelor conflictuale.

Comunicarea nu trebuie sa creeze oportunitatea ca oricare dintre parti sa poata avea dreptate, ci sa ofere informatia si sa permita dialogul in care participantii sa  exploreze o mare varietate de puncte de vedere, factori si fapte. In utimul rand, comunicarea trebuie sa ofere tuturor posibilitatea  de a crea un sens si a gasi o solutie atat pentru ei cat si pentru intreaga societate si pentru binele suprem.

Ca oameni, suntem constant bombardati cu nenumarate mesaje care ajung la noi sub felurite forme, ca si ganduri, simboluri, vise, comunicare, etc., odata cu internetul si tehnologia care devin din ce in ce mai puternice. Formam intr-adevar Mintea cea Mare, ne cream lumea si lumea ne creeaza pe noi prin intermediul acestor mesaje si interpretarea lor.

Expansiunea si vindecarea acestei Sfere are la baza ideea ca mesajul: "Suntem toti Unul, inter-relationati, inter-conectati si inter-dependenti cu Dumnezeu/Viata/Ceilalti" este singurul mesaj spiritual pe care lumea l-a asteptat pentru a avea raspunsuri sustenabile si pline de Iubire la provocarile umanitatii.

Comunicarea si conexiunile noastre cu alte bilioane de oameni, atunci cand vorbim de conceptul de Creier Global, vor reflecta comunicarea si conexiunea constienta cu Sinele nostru; acest fel de comunicare va asigura co-crearea unei lumi pasnice si prospere, o lume sustenabila la care toti visam, in locul re-crearii acelui ceva pe care nu-l dorim.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi