Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro

Sfera justitiei

JUSTIȚIA: Un mod de a proteja drepturile din naștere ale fiecărui individ

În timp ce pe de o parte ne îndreptăm într-o eră cu tot mai multă libertate și democrație și dizolvare a granițelor , tot mai multe litigii și reglementări au injectat , de asemenea, o nesiguranță paralizantă în alegerile noastre de zi cu zi . În jurul nostru sunt avertismente și de riscurile legale , amenințări la adresa libertății de exprimare , acte de confidențialitate , etc, care ne lasă fără putere și nesiguri. Serviciul guvernamental este văzut ca o jungla birocratică și este disfuncțional în multe județe mai degrabă decât a fi o chemare nobilă și un mod de a oferi un serviciu pentru semenii nostri sau societate.

 

Cetățenii sunt paralizați de conștiința de sine legală și verifică în continuu dacă au acționat după reguli. Am devenit o cultură care urmează în mod defensiv regulile; suntem învățați să încadrăm fiecare soluție în termenii legali sau ai posibilelor riscuri. Persoana responsabilă a devenit persoana precaută.

Se spune că toată această legislație este prețul platit pentru a ne asigura ca societatea urmează o ordine funcțională. Dar faptul că societatea noastră nu funcționează este dureros de evident. Nu numai că suntem confuzi și ni se neagă drepturile dar poate cel mai alarmantă este falsitatea și duplicitatea legii și justiției. În plus, costul vieții de zi cu zi este scăpat de sub control și oameni sunt forțați să fie sclavii datoriilor.

Și nu suntem în siguranță. Nu suntem în siguranță ca și țară sau ca și indivizi. De fapt – riscul continuă să crească. Stăm practic pe o bombă (nucleară) cu ceas.

E normal să spunem că lumea nu este într-o stare bună. În spatele sistemelor pe care ne bazăm există o putere imensă și cifre financiare pe care un om normal nici nu poate să le înțeleagă. Nu au niciun sens. Protestatari pașnici care caută justiție socială sunt aruncați în închisoare în timp ce managerii de fonduri speculative primesc ajutoare și bonusuri de milioane de dolari.

Cât de mult se poate încrede cineva în doctori, în profesori, în preoți, în polițiști, în psihologi sau psihiatri, în oameni de știință, în avocați, în jurnaliști, în consilieri financiari, în sistemul de vot sau în președinte?

Eroarea și soluția se găsesc în concepția noastră de libertate. Credem că libertatea este o libertate politică de alegere la urna de vot (pentru cei care au acest privilegiu). Unii sunt chiar liberi să lucreze sau să trăiască unde doresc.

Libertatea ar trebui totuși să includă puterea convingerilor personale și autoritatea de a ne folosi bunul simț. Gânditorul politic și istoricul francez Alexis de Tocqueville spune: "Libertatea este mai puțin necesară în lucrurile mari decât în cele mici…Supunerea în lucruri minore nu conduce oamenii la rezistență , dar îi urmărește la fiecare pas , până când sunt conduși să-și sacrifice propria  voință . Astfel, spiritul lor este distrus treptat și caracterul lor drenat de vitalitate."
 
Mișcarea  Occupy Wall Street este este furia și revolta împotriva nedreptății sociale de nesuportat și  a suprimării trăită de mase ale lumii . Toți oamenii , inclusiv oficiali guvernamentali , cu medici, avocați , profesori , etc , vor să fie liberi pentru a face alegerile lor de zi cu zi, să se concentreze pe obiectivele lor și să permită instinctelor lor, mai ales celor subconștiente , să-i ducă într-acolo . Vrem să simțim drumul nostru spre succes și să facem lucrurile să meargă prin încercare și eroare.

Suprapunerea legii peste alegerile noastre de zi cu zi ne distruge instinctul uman necesar pentru a face lucrurile să se întâmple. Birocrația nu învață , regulile singure nu fac lucrurile sa se întâmple , și realizările sunt pur personale. Legea modernă ne trage covorul de sub picioarele oamenilor și substituie puterea omului cu o conștiință de sine invalidă.

În acestă sferă (a justiției) care se ocupă cu moralitate, drepturi umane, guvern, lege și justiție vrem să determinăm cum poate fi restaurată libertatea noastră din moment ce nu o vedem cu toții la fel.

Aici vrem să facem distincție între:
1 . Cum este în prezent abordată libertatea ca lege care stabilește limitele între ceea ce trebuie să facem sau nu se poate face , de exemplu - nu trebuie să furi , trebuie să plătească taxe , și
2 . Cum ar putea fi abordată libertatea ca aceleași limite legale să protejeze un câmp deschis de alegere liberă în toate aspectele .

Aceasta este a doua componenta pe care legea ar trebui să o ia în considerare: stabilirea de limite, nu trase în mod artificial, după cum spunea filosoful Isaiah Berlin: " între care oamenii să fie inviolabili". În loc de a stabili interdicții și a nu oferi protecție , legea trebuie să definească o zonă liberă de interferențe legale.

Trebuie să renunțăm la ideea că libertatea este un labirint juridic în care fiecare alegere în viață este doar ca alegerea răspunsului corect. Noul obiectiv al legii ar trebui să fie de a defini o zonă deschisă de alegere liberă. Pentru aceasta va fi nevoie ca judecătorii și legislatorii să susțină normele sociale a ceea ce este rezonabil și ce nu este . Oliver Wendell Holmes Jr. sugerează că "Prima cerință pentru un corp sănătos legislativ este să corespundă cu sentimentele reale și cerințele comunității . "

În loc de a schimba obiectivele publice , obiectivul ar trebui să fie de a face posibil ca cetățenii să își atingă obiectivele proprii. În loc de a construi structuri de a apărare, judecătorii ar trebui să păstreze procesele în limitele rezonabilului, înțelegerea motivelor pentru care oamenii se trimit unii pe alții în judecată ajunge să definească limitele de interacțiunii libere.

În loc de micro-management birocratic, școlile vor fi conduse de instincte și valorile oamenilor responsabili iar ei vor fi trași la răspundere pentru modul în care se descurcă. Va exista flexibilitate și consultare în modul în care oficialii guvernamentali își îndeplinesc obiectivele publice; ei vor aspira să aducă echilibru pentru binele comun și nu să servească drepturile cuiva.  Cetățenii ar trebui eliberați spre a avea libertatea individuală în alegerile zilnice. Scopul suprem este dreptate pentru toți.

O Nouă abordare a moralei nu apare din sentimente de gelozie, ură, invidie, dușmănie sau de orice fel. Suntem chemați să ne privim umbrele individuale şi să luăm la cunoștința atunci când propriul nostru antagonism spre frontierele ultrabogăției proprii ne conduce către lăcomie și dorință de putere.

În această sferă luăm în considerare Legile Naturale ale Cosmosului care sunt toate într-o inter-relaţie cu una cu alta: perpetuă, imuabilă, de auto-administrare - In sensul ca acestea nu necesită un guvern, politiști, tribunale şi închisori ca să o aplice pentru a menţine ordinea. 

În funcţie de aceste Şapte Legi spirituale din Univers prin care totul în Univers este reglementat, Totul în Univers există în perfectă armonie în virtutea acestor dispoziții Legale care pot fi aplicate nu numai în domeniul Legii și Justiției în societate, ci în toate sferele societății.

Invățăm că Iubirea care reglează stelele şi planetele stă la baza întregului și a toate în Viaţă; de asemenea, și în probleme de drept și justiție, drepturile omului, moralitate, etică, etc. Avem o cunoaștere înnăscută care vine de la inimă și care serveşte binele suprem și, chiar dacă câteodată scăpăm de rigorile legilor umane, nu scăpăm niciodată de legile propriei noastre naturi care are la bază Dragostea.

În loc să creeze o mentalitate de judecată, vină şi pedeapsă, prin Conștiința în Unime, omenirea este facută conştientă de responsabilitatea noastră reciprocă unii pentru ceilalti şi mediul nostru natural. Suntem încurajați să susținem Principiile spirituale, etica globală şi valorile universale precum respectul, dreptatea, pacea, demnitatea, libertatea, responsabilitatea şi cooperarea care formează baza Conștiinței Unimii.

Politicile Unimii, drepturile omului, guvernarea, legea și justiția se bazează pe Iubire.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi