Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Raindrops

Directioneaza 3,5%

Esti o persoana fizica si doresti sa-ti aduci contributia in sprijinirea asociatiei Echipa Omenirii?  Este foarte simpu si nu te costa nimic in plus: directioneaza 3,5% din impozitul pe venit anual datorat Statului!

Acest lucru este formidabil, pentru ca pe langa indeplinirea formalitatilor legale cerute de Stat, va asistati cauzele in care credeti, ajutandu-le sa se extinda si  sa isi aduca contributia cat mai mult in lume, lucru ce va implineste totodata sufleteste.

Directioneaza 3,5%! Haide sa vedem cateva beneficii ale acestei oportunitati si anume:

1. Fara nici un fel de cheltuiala in plus, care sa va diminueze stilul de viata pe care il aveti, contribuiti activ la sprijinirea proiectelor care si-au propus sa faca o diferenta in lume. Chiar daca nu participati cu implicarea directa, propriu-zisa, faptul ca ati crezut si ati sprijinit aceste proiecte ale Echipei Omenirii si-au adus aportul acolo unde era potrivit sa transforme o viata sau chiar mai multe. Energia emanata in Univers prin astfel de gesturi va v-a aduce inzecit inapoi, pentru ca exista in lume o Lege a Compensatiei care are intotdeauna grija sa echilibreze tot ce exista.

2. Prin sustinerea Dvs. si directionarea celor 3,5% catre asociatiile non-profit, asistati astfel si la eficientizarea cheltuirii banului public, acesta fiind directionat acolo unde este nevoie cu adevarat.

3. Probabil doriti sa vedeti ca prezenta voastra in lume isi spune cuvantul si contribuie la transformarea vietii pe Pamant. Astfel, prin aceasta oportunitate de directionare de 3,5% din impozitul pe venit, va asigurati ca acesti bani sunt folositi exact asa cum doriti Dvs. si se duc acolo unde rezultatele pot fi vizibile si palpabile.

Este important de stiut ca directionarea a 3,5% din impozitul de venit NU este o donatie, insa aceasta suma pe care statul o percepe drept impozit , poate deveni, prin alegerea personala, o modalitate frumoasa de a sustine VIATA, prin faptul ca Dvs. decideti modul si cui ii va fi ea alocata. 

Iata mai jos cateva proceduri legale:

Prin intermediul prevederii Art. 57 Alin (4) din Legea Nr. 571/2003 din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 3,5% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit. Asociatia "Echipa Omenirii ", este o asociatiei non-profit, non guvernamentala , neconditionata politic sau religios si se implica activ in proiecte de sustinere sociala.

Directioneaza 3,5% pentru Asociatia Echipa Omenirii. Iata formularul actualizat de care aveti nevoie. Pt download, dati click:
Formular 200

Ce presupune directionarea?

Pasul 1. Procurarea formularelor Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2012 (Formular 200) si Cerere privind destinatia sumei reprezentând pana la 3,5% din impozitul anual (Formular 230), prin download de pe site-ul nostru sau direct de la administratiile financiare.

Pasul 2. Identificarea uneia din cele trei situatii descrise mai jos, in care va aflati in calitate de contribuabil si urmarea procedurii aferente situatiei respective:

Situatia I) Daca realizati venituri din salariu:
Completati cu urmatoarele date Cererea privind destinatia sumei reprezentand pâna la 3,5% din impozitul anual (Formular 230) astfel:

  • A. Date de identificare a contribuabilului (nume, initiala tatalui, prenume, cod numeric personal, adresa completa, telefon, fax, e-mail).
  • B. Destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitati non-profit (suma, denumire entitate nonprofit, cod de identificare fiscala, cont bancar IBAN), la fel ca in exemplu urmator:

*Denumire entitate non-profit : Asociatia Echipa Omenirii
*Cod fiscal : 27890300
*Cont bancar (IBAN): RO21RNCB0065120374630001
In cazul in care nu cunoasteti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit, lasati casuta necompletata, deoarece, conform Legii, aceasta va fi calculata de catre organele fiscale.

Situatia II) Daca realizati venituri din alte surse decat salariu:

Descarcati Formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate" (vezi linkul mai sus);
Completati formularul cu datele Dvs. de indentificare si detaliile concrete de realizarea venitului.

Completati la Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult datele asociatiei noastre, asa cum sunt prezentate mai sus.

Situatia III) Daca realizati venituri din salariu si din alte surse:
Completati formularele 230 si 200, conform cu instructiunile de mai sus. 

Pasul 3. Trimiteti prin posta sau depuneti la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul, pana la data de 25 mai, formularele completate.

Directioneaza 3,5%, iti suntem recunoscatori!!

Asociatia Echipa Omenirii

www.humanitysteam.ro

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi