Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

2992 Mesaje în 249 Subiecte- de către 216 Utilizatori - Ultimul cont creat: Shanti

12 Martie 2010, 06:36:54
Forum Echipa Omenirii RomaniaCategorie generalăMens sana in corpore sano (Moderatori: Catalina, OLDanny)Ce este dragostea?

Pagini: 1 2 3 [4]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ce este dragostea?  (Citit de 5221 ori)
LeeA
Junior
**
Deconectat Deconectat

Taur

« Răspuns #30 : 28 Noiembrie 2009, 22:51:32 »

@Cata,
Minunate cuvinte si cred ca minunata este experimentarea lor. Multumesc si va pup din sufletel!  Pupic Floare
Memorat

Iubeste si fa ce vrei! (Sf. Augustin)
http://leeamusic.blogspot.com/
lidia07
Membru plin
Deconectat Deconectat

« Răspuns #31 : 29 Ianuarie 2010, 16:07:57 »

La multi ani! cred ca ar trebui sa va spun caci de mult timp n-am mai dat pe aici. si bine v-am regasit!

Citind topicul Leea-ei am inteles ca am starnit multe resentimente si nemultumiri fapt de care nu eram decat partial constienta. Presupun ca eu sunt una dintre persoanele care si-au exprimat "INSISTENT SI FARA ECHIVOC convingerile", lucru de care nu-mi pare rau. Imi pare, in schimb, sincer rau pentru faptul ca am manifestat atat de putina dragoste si intelegere fata de voi si de convingerile voastre. Eram insa mult prea convinsa de "adevarul" meu pentru a da vreo sansa si altora. Imi dau seama ca eram patetica si obositoare/suparatoare, drept pentru care va rog sa ma iertati pentru toate neintelegerile sau violentele de limbaj sau de afirmare a propriei viziuni pe care le-am exprimat pe fata sau in subtext. Iertare era doar reactia unui crestin incepator care crede ca a gasit lumina si care nu se poate abtine sa nu le-o arate si altora pe orice cale. si asta era gresit pentru ca libertatea este un drept pe care nici Dumnezeu nu-l incalca vreodata. regret sincer daca am jignit sau nedreptatit pe cineva cu ceva si-l/o rog sa ma ierte daca poate si/sau daca vrea.   

in privinta subiectului deschis de Leea, ce este dragostea, profu' meu de literatura universala din facultate zicea: dragostea exista cand 2 devine 1.

week end placut tuturor!  Floare 

Memorat
Catalina
Administrator
Senior
Deconectat Deconectat

Varsator

« Răspuns #32 : 02 Februarie 2010, 14:41:24 »

La multi ani! cred ca ar trebui sa va spun caci de mult timp n-am mai dat pe aici. si bine v-am regasit!

in privinta subiectului deschis de Leea, ce este dragostea, profu' meu de literatura universala din facultate zicea: dragostea exista cand 2 devine 1.

week end placut tuturor!  Floare 

Sau mai multi devin UNUL! gruphug La multi ani, draga noastra!  Noroc chiar ma gandeam cu nostalgie la vremurile cand acest forum avea o suflare (incinsa, intr-adevar, dar era  Zambet mare

Nu ai de ce sa-ti ceri scuze, sau daca tu ai, ar trebui cu totii sa facem aceasta. Este drumul invatarii, al intelepciunii si al vietii. Face parte din experienta. Mesajul tau mi-a aratat ca experienta ta te-a condus catre toleranta. M-am bucurat sa-l citesc. Succes pe calea ta!  loveyou

PS. Si mai treci si pe la noi din cand in cand!
Memorat

"O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
lidia07
Membru plin
Deconectat Deconectat

« Răspuns #33 : 03 Februarie 2010, 22:52:23 »

multumesc a lot! ai dreptate.
[Nu ai de ce sa-ti ceri scuze, sau daca tu ai, ar trebui cu totii sa facem aceasta. Este drumul invatarii, al intelepciunii si al vietii. Face parte din experienta.

si in privinta ideii ca mai multi devin Unul. dar cred torusi ca intai trebuie sa fie 2.

in privinta tolerantei pe care as fi invatat-o, nu stiu ce sa zic. nu-mi place cuvantul toleranta, prea seamana unei expresii folosite in comunism pentru anumite servicii... si apoi toleranta implica parca un soi de superioritate de genul: "eu tolezez un comportament socotit de mine nepotrivit din partea ta, in anumite conditii, impuse tot de mine". (cel putin acesta este sensul cuvantului dupa etimologia latina si franceza)

prefer cuvantul dragoste in loc de tolaranta, desi mai am mult pana la a fi capabila de asa ceva.

va pup pe toti!  Pupic

ps. si mie mi-era dor de discutiile noastre de altadata!  yessign   
Memorat
eugenia
Junior
**
Deconectat Deconectat

Balanta

"Iubeste si fa ce vrei"

« Răspuns #34 : 13 Februarie 2010, 11:07:53 »

buna ziua la toata lumea  Floare

mi-a placut foarte mult definitia Dragostei: "cind 2 devine 1", adica dualitatea dispare intre parteneri: este Noua Energie,Iubirea Neconditionata! si m-a dus cu gindul la noua paradigma a relatiei de cuplu, expusa de Ferrini intr-una din cartile lui, se potriveste cu aceasta definitie simpla si la obiect, si doresc sa v-o impartasesc:
"In relatiile de cuplu ale Noii Energii, deciziile se iau fara nici un efort. Exista o dorinta totala intre parteneri de a fi pe deplin prezenti, de a asculta parerea celuilalt si de a lua decizii, numai atunci cind amindoi simt ca totul este clar. Propria pace si fericire se extind, pentru a include pacea si fericirea partenerului. Principiile individuale devin mai putin importante decit cele reciproce. Partenerii  pe cit sunteti de diferiti, ci apare o concentrare exclusiva pe ceea ce au in comun. Se pastreaza numai ceea ce merge impreuna, in cinstire si imbratisare reciproca. Se creaza  unul pentru celalalt un spatiu iubitor si sigur, in care nimeni  nu judeca pe nimeni. Sinele izolat (ego) se dizolva si se naste Sinele (Fiinta interioara) ca partener, ca pereche de viata. Dualitatea se dizolva si amindoi impartasesc acelasi tel in viata: un tel spiritual, o credinta comuna, profunda, care le ridica intuitiile, gindurile si faptele dincolo de cele pamintesti si le da un motiv comun pentru a trai. Radiaza teluri si legaminte comune, facute fara nici un fel de sacrificiu, un destin Pamintesc comun. "

Noroc loveyou
Memorat

eugenia EU SUNT IUBIRE

"Noi toti Unul suntem, Unul cu altul, Unul cu Viata, Unul cu Dumnezeu/Iubire Neconditionata"
Pagini: 1 2 3 [4]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Tema modificata de Sursilov Constantin