Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

2992 Mesaje în 249 Subiecte- de către 216 Utilizatori - Ultimul cont creat: Shanti

11 Martie 2010, 03:49:23
Forum Echipa Omenirii RomaniaCategorie generalăSubiecte fierbinti (Moderatori: OLDanny, eu_daniel)Scrisoare către Neale,

Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Scrisoare către Neale,  (Citit de 833 ori)
Fersy
Membru plin
Deconectat Deconectat

« : 12 Septembrie 2009, 12:43:11 »

Mi-a fost ridicat ban-ul de ceva vreme. De atunci am mai intrat pe aici și am vazut ce se mai discuta. Am considerat ca este mai bine să nu reintru in discuții (am avut și motive legate de administrarea timpului). Acum câteva zile am fost plecat într-o localitate anume și m-am întâlnit cu un prieten. Apoi la sugestia lui am considerat că este bine să scriu un articol, l-am scris sub forma unei scrisori adresată lui Neale. Mulți dintre noi știm cine este Neale, dar eu am ales numele mai mult ca un arhetip.

Vă invit să citiți această scrisoare: http://wordarmy.wordpress.com/2009/09/12/new-age-sub-semnul-intrebarii/
Memorat

Religia ucide, Isus salveaza!
LeeA
Junior
**
Deconectat Deconectat

Taur

« Răspuns #1 : 16 Septembrie 2009, 17:15:00 »

Ohoho... Bine ai revenit!  Zambet
Stii, desi imi creau disconfort comentariile tale ( cele din trecut), intelegeam ca au o logic. Sigur, in comoditatea mea, mi-era lene sa gandesc si, desi ma iritau, nu m-au suparat niciodata.
Am vrut sa te contrazic,sa-ti "dau in cap" dar , nu puteam fara argumente. Am reluat manualul de logica de liceu, apoi am recitit carte "Logica si Epistemologie". Nu te pot contrazice. Chiar si azi ma gandeam , mergand spre servici,la afirmatia ca : adevarul este relativ. daca e pe asa, atunci ... chiar e logic ce spui.  ops 
Memorat

Iubeste si fa ce vrei! (Sf. Augustin)
http://leeamusic.blogspot.com/
Lullaby
Membru plin
Deconectat Deconectat

« Răspuns #2 : 18 Septembrie 2009, 22:56:14 »

`Mintuirea este un har al locuirii lui Dumnezeu in om, dar si rezultatul unui efort al libertatii si cunoasterii omului. E o atentie de o viata la faptura cea noua pe care am dobindit-o si pe care trebuie sa o deservim in afara, ca o a doua natura sau mai bine zis natura noastra originara refacuta.
De obicei asa se intimpla, ca toti cei nepusi la punct ei insisi, vad paiul din ochiul altora, dar nu vad prajina din ochiul lor. Cind ochiul nostru va fi curat, vom vedea pe toti cu ochiul cu care vede Dumnezeu, si atunci toata rautatea si nedesavirsirea celorlalti vor dispare din calea noastra, fiindca stam smeriti si neinsemnati cu chipul, la o inaltime morala si libertate a spiritului vecina cu a lui Iisus. Cu alte cuvinte, trebuie ca fiecare dintre noi sa ne vedem de ochelarii proprii, si sa-i stergem de praful pacatelor altora, ca nu acelea ne vor mintui, ci atunci sa nadajduim mintuirea cind ochii nostri nu mai vad paiul nimanui, ca pe toti sa-i invaluim cu iubirea care iarta totul si intelege totul.
Pacea cu toata lumea este un dar si o proba a Crestinismului la care am ajuns, iar de cumva n-am ajuns este semn ca nu s-au tamaduit ranile noastre cele din pacate.
Sunt ucenici ai Domnului in care Cerul a prins radacini. De acestia a ascultat chiar si firea neinsufletita. Secretul este acesta: au facut mai intii liniste in firea lor si, zic parintii: `Cine asculta de Dumnezeu, si Dumnezeu asculta de acela.` In preajma lor, fiarele si valurile isi uita salbaticia. Ascultarea aceasta restabileste omul si natura in starea straveche, de Rai: `Fiule (zice Sfintul Serafim de Sarov), aduna Duh de pace in sufletul tau si mii de insi se vor mintui in jurul tau.`
                             Talantii Imparatiei de Preot Arsenie Boca.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Tema modificata de Sursilov Constantin