Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de 
03
Mai

Angajament, Perseverenta, Victorie!

Obişnuiam să cred că ştiam ce înseamnă angajamentul şi perseverenţa. Încercând din greu. Punându-mă la o mulţime de încercări. Cu toate acestea, nu am înţeles adevărata semnificaţie a acestor concepte, până când nu am citit o carte mică, intitulată, "Over the top" de Zig Ziglar.

Angajamentul este esenţa Secretului Decisiv. Potrivit autorului, cheia pentru a primi ceea ce vrei este dorinţa "de a face orice este necesar" pentru realizarea obiectivului tău. Acum, înainte de a trage concluzii, lasă-mă să adaug că în zicatoarea "tot ce este nevoie" exclud toate acţiunile care sunt ilegale, imorale sau care fac rău altor persoane.

Deci, ce vreau să spun exact cu această dorinţă? Permiteţi-mi să explic în continuare. Este o atitudine mentală, care spune: dacă procesul care mă duce la scopul meu are nevoie de cinci paşi, atuni voi face aceşti cinci pasi, în cazul în care necesită 1005 paşi, atunci voi face cei 1005 paşi. Desigur, la începutul oricărui efort, de obicei, nu ştii exact câţi paşi vor fi necesari pentru reusită. Acest lucru nu are importanţă. Pentru a reuşi, tot ce este necesar este să vă luaţi angajamentul de a face orice este necesar - indiferent de numărul de paşi implicaţi.

Unde se încadrează cel mai bine perseverenţa? Acţiunii insistentei îi urmează un angajament - acesta este, dar mai întâi trebuie să te angajezi la ceva înainte de a persevera până la realizare. Odată ce ţi-ai luat angajamentul de a atinge obiectivul, atunci îl vei urmări cu neobosită hotărâre şi determinare până când veţi obţine rezultatul dorit.

„Magia” Angajamentului

Atunci când faci un angajament şi esti dispus să faci tot ce este nevoie, vei începe să atragi oamenii şi circumstanţele necesare pentru a-ti atinge scopul. De exemplu, odată ce decizi sa te dedici pentru a deveni, sa zicem, un autor de best-seller, s-ar putea sa te "izbeşti" brusc de un agent literar sau să "descoperi" un program de televiziune care oferă consiliere pe acest subiect. Nu e vorba că aceste resurse nu au existat niciodată înainte, doar că mintea ta nu a focusat niciodată pe găsirea lor. Odată ce te angajezi la ceva, îţi creezi o imagine în minte a ceea ce poţi face pentru realizarea sa. Apoi, mintea ta se pune imediat pe treabă, ca un magnet, atrăgând evenimentele şi circumstanţele care vor face ca imaginea pae care ţi-ai creat-o să devină realitate. Acesta nu este un proces care se poate petrece peste noapte, totuşi; trebuie să fii activ şi să profiţi de oportunităţile care îţi apar în cale.

Magia care decurge din angajament nu a fost niciodată mai elocvent sau, mai precis descrisa decât în următoarele cuvinte ale lui W. N. Murray: "Până ce te angajezi există ezitare, şansa de a te trage înapoi, întotdeauna ineficienţă .... În momentul în care te angajezi,sigur pe tine , atunci şi Providenta se mişcă. Tot felul de lucruri apar pentru a te ajuta, şi fără care nu ar mai fi avut loc. Un întreg flux de evenimente rezultate din decizie, aducând în favoarea ta tot felul de incidente neprevăzute şi întâlniri şi asistenţa materială, pe care nici un om nu ar fi putut visa să îi apara în cale." O altă caracteristică miraculoasă a puterii angajamentului este că nu ai nvoie să ştii cum să îţi atingi scopul. Un plan te ajută foarte mult, dar nu este esenţial ca fiecare pas să fie trasat în avans. De fapt, atunci când aveţi dorinţa de a face orice este nevoie, paşii potriviţi ţi se dezvăluie brusc.

Un Cuvânt de Precauţie

Înainte de a fi prea încântat de cât de uşor poţi valsa spre îndeplinirea  obiectivului tău .. Chiar şi cu un angajament, nu tot ce va aparea în calea ta va fi roz. Viaţa te va testa pentru a vedea cât de serios eşti cu privire la îndeplinirea obiectivelor tale. Obstacolele vor apărea. Vei face greşeli şi vei suferi dezamăgiri şi eşecuri, dintre care unele pot fi destul de severe şi chiar vei fi tentat să renunţi la visul tău. Aceasta în cazul în care devine important să urmăreşti judecata înteleaptă a lui Winston Churchill, care a spus: "Niciodată, niciodată, nu cedaţi niciodată." Sau a recomandărilor furnizate de Madonna într-unul din cântecele sale : "Tu te ridici din nou ... treci peste şi peste din nou şi din nou!" Dacă ţi-ai luat angajamentul de a atinge un obiectiv, puteţi depăşi înfrângerile temporare... şi puteţi triumfa.

Acum, să presupunem aveţi un obiectiv în minte. Următoarea problemă pe care ti-o pui este: Sunt dispus să fac orice este necesar pentru a atinge acest obiectiv? Dacă răspunsul este: voi face totul, cu excepţia faptului că nu voi face ___, nu esti dispus să faci orice este necesar. Si esti predispus să deraiezi sau să nu îţi atingi obiectivul.

Actionează!

Acum, că aţi aflat despre puterea angajamentului, este timpul să aplici principiul. Deci, dă-i drumul. Selectează un obiectiv, pe care să îţi doreşti foarte mult să îl îndeplineşti. Angajează-te să faci orice este nevoie pentru a atinge acest obiectiv. Începe să progresezi şi pregăteşte-te să profiţi de toate oportunităţile care apar în drumul tău. Apoi, perseverează şi pregăteşte-te de reuşită!

Traducere: Oana Dabija
Sursa: http://www.soulnpeace.com

{widget:social-share-button}

(0 voturi)
Ultima modificare Luni, 21 Martie 2016 15:53
Catalina  

Voluntar & Membru fondator.

Website www.humanitysteam.ro
Mai multe din această categorie: « Respiratia Respinge orice respingere! »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi