Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Despre dorinta de fericire Pixabay.com
Scris de  Anthony de Mello Publicat în Perspective
10
Feb

Despre dorinta de fericire

Spuneam că noi nu vrem să fim fericiţi.  Noi vrem alte lucruri. Sau, ca să spunem mai precis: nu vrem să fim fericiţi în mod necondiţionat. Sunt gata să fiu fericit, cu condiţia să am asta, ailaltă. Dar  asta ar însemna, de fapt, să-i spunem prietenului nostru, sau Dumnezeului nostru, sau oricui: Eşti fericirea mea! Dacă nu te am pe tine, refuz să fiu fericit."

E atât de important să înţelegem acest lucru. Nu ne putem imagina  să fim fericiţi fără acele condiţii. Cam aşa este. Nu putem concepe să fim fericiţi fără ele. Am fost învăţaţi să plasăm fericirea noastră în ele.

Deci, acesta este primul lucru pe care trebuie să-1 facem, dacă vrem să ne trezim — ceea ce este acelaşi lucru cu a spune: dacă vrem să iubim, dacă vrem libertate, dacă vrem bucurie şi pace şi spiritualitate. În acest sens, spiritualitatea este

cel mai practic lucru din întreaga lume, îi provoc pe toţi să se gândească la ceva mai practic decât spiritualitatea, aşa cum am definit-o eu - nu evlavie, nu devotament, nu religie, nu veneraţie, doar spiritualitate - să ne trezim, să ne trezim!

Priviţi   la   suferinţa   de   pretutindeni,   priviţi   la   singurătatea,   priviţi   la   teama, confuzia,   contradicţiile   din   inima   oamenilor,   la   conflictul   lăuntric,   la   conflictul exterior. Să presupunem că cineva v-a oferit o cale de a scăpa de toate acestea? Să presupunem că cineva v-a oferit o cale de a opri acea teribilă scurgere de energie, de sănătate, de emoţie care vine din aceste conflicte şi confuzie. Asta aţi vrea?

Să presupunem că cineva ne-a arătat un mijloc prin care ne-am iubi cu adevărat unul pe celălalt şi am fi în pace şi iubire. Vă puteţi gândi la ceva mai practic decât asta? Dar, în schimb, voi aveţi oameni ce gândesc că marile afaceri sunt mai practice, că politica e mai practică, că ştiinţa este mai practică.

Ce folos avem pe Pământ, trimiţând un om pe lună - dacă noi nu putem trăi pe Pământ?

Fragment din "Culegere de conferinte spirituale" - Anthony de Mello, Ed. For You

{widget:social-share-button}

(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi