Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walsch
07
Mar

Conversatii cu Dumnezeu - "Femeia"

femeiesoare1“ Este femeia mai buna decat barbatul?
Nu! Nu “mai buna” – ci diferita! In realitatea obiectiva nu exista “mai bun” sau “mai rau”. Exista numai ceea ce Este – si ceea ce doresti tu sa Fie.


Fierbintele nu e mai bun decat recele, sus nu e mai bun decat jos . Prin urmare, Femeia nu este “mai buna” decat barbatul. Este doar ceea ce Este. Tot asa cum tu esti ceea ce esti.

O parte din ritmul extraordinar al vietii sunt elementele yin si yang. Nici un aspect al “Fiintei” nu este “mai perfect” sau “mai bun” decat altul. Ambele aspecte sunt pur si simplu – si intr-un mod minunat – doar atat: aspecte.

Nimeni nu intelege ritmurile vietii mai bine decat Femeile.  Femeile isi traiesc intreaga lor viata urmand anumite ritmuri. Ele sunt in ritm cu viata insasi. Femeile sunt mai capabile decat barbatii “sa se lase duse de suvoi”. Barbatii vor sa impinga, sa traga, sa reziste, sa directioneze suvoiul. Femeile traiesc experienta lui – apoi se modeleaza dupa el pentru a crea Armonie.

O femeie aude cantecul florilor in bataia vantului. Ea vede frumusetea Nevazutului. Ea simte zvacnetele si smuciturile si imboldurile vietii. Ea stie cand e momentul sa alergi si cand e momentul sa te odihnesti; momentul pentru a rade si momentul pentru a plange; momentul cand sa te agati de ceva si momentul cand sa-I dai drumul.

Majoritatea femeilor isi parasesc corpul cu gratie. Majoritatea barbatilor se impotrivesc plecarii. Femeile acorda mai multa grija trupurilor lor cand sunt in interiorul acestora. Barbatii se comporta cu trupurile lor intr-un mod oribil. La fel se comporta si cu viata.

Desigur ca sunt si exceptii de la fiecare regula. Aici vorbesc in mod general.  Ma refer la cum au stat lucrurile pana acum. Vorbesc in termenii cei mai largi. Dar, daca privesti viata, daca accepti in sinea ta ceea ce vezi sau ai vazut, daca recunosti ca lucrurile sunt asa cum sunt, e posibil sa gasesti un adevar in aceste generalitati.

Este clar ca barbatii intruchipeaza alte fatete ale Divinitatii, pe care femeile le privesc cu tot atata invidie. Cu toate acestea, s-a spus ca a fi barbat este un test, un mod de a te pune la incercare. Dupa ce ai fost destul de mult timp barbat – dupa ce ai suferit destul din cauza propriei tale neghiobii; dupa ce ai produs suficienta durere, din cauza nenorocirilor create de tine; dupa ce i-ai ranit pe altii suficient pentru ca sa incetezi sa te mai comporti intr-un anumit fel – sa inlocuiesti agresivitatea cu ratiunea, dispretul cu compasiunea, cel-care-castiga-intotdeauna cu nimeni-nu-pierde – atunci poti deveni Femeie.

Dupa ce vei fi invatat ca cel puternic nu este “ cel care are dreptate”; ca forta nu inseamna puterea asupra altora, ci puterea impreuna cu ceilalti; ca puterea absoluta nu pretinde absolut nimic de la ceilalti; cand vei fi inteles aceste lucruri, atunci e posibil  sa meriti sa porti un corp de femeie – pentru ca vei fi inteles, in sfarsit, Esenta ei."

 

fragment din "Conversatii cu Dumnezeu" de Neale Donald Walsch

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:03

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi