Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walsch
22
Iul

Iubiti ceea ce va doriti

trandafirpecer" Toata viata ati fost invatati  sa va simtiti vinovati pentru lucrurile pe care le doriti cel mai mult.

Vi se spune ca nu trebuie sa folositi in scopul satisfactiei personale ceva care-ti ofera o imensa satisfactie personala. Si daca exista ceva ce faceti cu dragoste, n-ar trebui sa fiti recompensati in plus, primind bani. Astfel mesajul lumii este : va puteti bucura de ceva numai daca aveti un sentiment negativ fata de acesta. Sentimentul de vinovatie este adesea folosit de voi in incercarea de a va simti vinovat pentru ceva care va face sa va simtiti, de fapt, bine, si astfel “sa va reimpacati “ cu Dumnezeu….despre care credeti ca nu vrea sa va simtiti bine in nici o privinta. Considerati ca, in special, nu trebuie sa va simtiti bine cand e vorba de  bucuriile trupului. Si absolut deloc atunci cand e vorba despre sex.

Adevar va spun Eu voua: iubiti, iubiti, iubiti lucrurile pe care le doriti, pentru ca dragostea voastra pentru ele e cea care le atrage catre voi.

 

Desconsiderarea fata de viata sau fata de bucuriile ei – chiar si fata de cele mai de jos, cele fizice – inseamna desconsiderare fata de Mine,Creatorul. Pretuirea fata de tot ce tine de viata inseamna consideratie fata de procesul pe care l-am creat.
Pentru ca, daca voi considerati creatia Mea ca fiind lipsita de sfintenie, pe Mine cum ma considerati? Dar cand considerati creatia Mea ca fiind sacra, binecuvantati experienta pe care o aveti fata de ea si, de asemenea , ma preamariti pe Mine.

Este in regula sa iubesti sexul. Ceea ce nu iti face bine este sa devii dependent de sex (sau de orice altceva). Dar este in regula sa te indragostesti de el.

Este de asemenea in regula sa iti iubesti Sinele.
De fapt, este obligatoriu!

Toata viata ati fost invatati ca e mai bine sa dati decat sa primiti. Cu toate acestea, nu puteti sa dati ceea ce nu aveti. De aceea e atat de importanta satisfactia personala. Nu vorbim de satisfactia personala in detrimentul altora. Nu ne referim la  a ignora nevoile celorlalti. Viata , totusi, n-ar trebui sa insemne sa-ti ignori propriile tale nevoi. Pentru ca “satisfactia personala “ este un alt cuvant pentru Dragostea de Sine.

Exerseaza sa iubesti lucrurile pe care ti le doresti . Exerseaza spunand urmatoarele cuvinte de zece ori pe zi.

IUBESC SEXUL
IUBESC BANII
MA IUBESC PE MINE
PUTEREA
GLORIA
FAIMA
SUCCESUL
VICTORIA
PREAMARIREA CELORLALTI
SA FIU MAI BUN
SA AM MAI MULT
SA STIU CUM
SA STIU DE CE

Aceste lucruri formeaza insasi viata. Cand le iubiti, iubiti viata. Cand declarati ca le doriti, anuntati ca alegeti tot binele pe care viata vi-l poate oferi. Cu cat iti acorzi mai multa placere tie insuti, cu atat poti sa dai mai multa placere altuia. Daca iti acorzi tie insuti placerea puterii, ai mai multa putere de a imparti cu altii. Acelasi lucru este valabil si pentru faima, bogatie, glorie, succes, sau orice altceva care te face sa te simti bine. "A te simti bine" este modalitatea sufletului de a striga "Acesta sunt eu!"; este modul sufletului de a spune "prezent". Daca pornesti de la ideea ca "toti suntem Una", atunci este virtual imposibil sa consideri ca a-i face rau altuia "te face sa te simti bine". Asa numitul comportament iresponsabil dispare. Fiintele evoluate cauta sa traiasca experienta vietii in cadrul acestor parametri. In cadrul acestor parametri, zic Eu, sa va acordati voua insiva permisiunea de a avea tot ceea ce viata are de oferit .

Alegeti deci sexul – tot sexul pe care il puteti obtine.
Energia care scoate in evidenta sexul este energia care scoate in evidenta viata : adica insasi viata.
Voi ati reprimat sexul tot asa cum ati reprimat viata, in loc sa va exprimati Sinele pe deplin, cu daruire si bucurie.
Codurile morale, constrangerile religioase, tabu-urile sociale si conventiile emotionale cu care ati investit sexul (dragostea si intreaga viata) v-au facut incapabili de a va bucura de viata.
Sexul inseamna bucurie. Sexul este, de asemenea, sacru. Bucuria si ideea de sacru se interfereaza.
 Sexul este o exprimare extraordinara a dragostei - dragoste pentru celalalt, dragoste pentru sine, dragoste pentru viata.
De aceea sunteti obligati sa-l iubiti!
Nu v-am dat niciodata ceva de rusine - si cu atat mai putin corpul vostru si functiunile lui. Sentimentul de atractie si dorinta intensa de a te indrepta spre celalalt, de a deveni unul, este dinamica esentiala a tot ceea ce traieste. Eu am pus-o in totul. O aveti inca de la nastere si se afla in mod inerent in interiorul a Tot Ceea ce Este.

Si alegeti puterea – toata puterea e care o puteti aduna! Si alegeti faima – toata faima la care puteti ajunge! Si alegeti succesul – tot succesul pe care-l puteti capata! Si alegeti victoria – toata victoria pe care o puteti trai ca experienta!

Dar nu alegeti sexul in locul dragostei, ci ca pe o sarbatorire a ei. Si nu alegeti puterea asupra altora, ci puterea impreuna cu ei. Si nu alegeti faima ca scop in sine, ci ca pe un mijloc de a ajunge la o finalitate mai inalta. Si nu alegeti succesul in detrimenul altora, ci ca pe un instrument prin care sa-I ajutati pe ceilalti. Si nu alegeti victoria cu orice pret, ci victoria care nu-i costa nimic pe ceilalti, ba chiar le aduce si lor un castig.

Dati-i inainte si alegeti preamarirea celorlalti, dar considerati-i pe toti ca pe niste fiinte asupra carora voi va puteti revarsa intreaga preamarire, si faceti-o! Dati- i inainte si alegeti sa fiti mai buni – dar nu mai buni decat altii; mai degraba, mai buni decat ati fost inainte. Dati-i inainte si alegeti sa aveti mai mult, dar numai pentru ca, in felul acesta, sa aveti mai mult de daruit. Si da, alegeti “sa stiti cum” si “sa stiti de ce” – astfel incat sa puteti impartasi cu ceilalti toata cunoasterea voastra.

Si mai presus de orice, alegeti sa IL cunoasteti pe DUMNEZEU.
De fapt, alegeti aceasta in primul rand,  si toate celelalte vor veni de la SINE."

 

fragmente din " Conversatii cu Dumnezeu"  de Neale Donald Walsch

 

 

{jcomments on}

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:02

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Articole pe categorii

Articole noi