Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walsch

precumincerasasipepamant“ Viata este o creatie, nu o descoperire.
Voi nu traiti in fiecare zi ca sa descoperiti ce va rezerva ea, ci ca sa o creati.

Voi va creati realitatea in fiecare clipa, probabil chiar fara sa o stiti.
Iata de ce se intampla asta si cum functioneaza:

1.    V-am creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

2.    Dumnezeu este Creatorul.

3.    Sunteti trei fiinte intr-una singura. Puteti numi aceste trei aspecte ale Fiintei cum doriti: Tatal, Fiul si Sfantul Duh; minte, trup si spirit; supraconstient, constient si subconstient.

4.    Creatia este un proces care provine din aceste trei parti ale trupului vostru. Hai sa o spunem altfel: voi creati la trei nivele. Instrumentele creatiei sunt : gandul, cuvantul si fapta.

5.    Tot ceea ce este crea incepe cu gandul (“vine de la Tatal”). Tot ceea ce este creat se muta apoi in cuvant (“Cere si ti se va da, intreaba si ti se va raspunde”). Tot ceea ce este creat este desavarsit prin fapta (“si civantul s-a facut trup si a salasluit intre noi”).

6.    Ceea ce ganditi, dar despre care nu mai vorbiti dupa aceea, creeaza la un nivel. Ceea ce ganditi si despre care vorbiti creeaza la alt nivel. Si ceea ce ganditi, vorbiti si faceti se manifesta in realitatea voastra.

7.    Este imposibil sa ganditi, sa vorbiti si sa faceti ceva in care nu credeti cu adevarat. De aceea, procesul de creatie trebuie a includa sau credinta sau cunoastere. E vorba de credinta absoluta, care se situeaza dincolo de speranta. Aceasta inseamna ca stii cu cerititudine (“credina ta te-a mantuit”). De aceea, partea de actiune a creatiei include intotdeauna cunoastere. Inseamna o claritate la indemana oricui, o siguranta totala , o acceptare completa ca realitate a ceva.

8.    Acest domeniu al cunoasterii este un domeniu de recunostinta intensa si incredibila. Este o multumire adusa in avans. Si aceasta este, poate, cea mai mare  cheie a creatiei: sa fii recunoscator inaintea creatiei si pentru ea. Faptul ca socotiti aceasta ca pe un adevar incontestabil  e nu numai accepta, ci  chiar incurajat. Este semnul sigur al starii de maestru. Toti Maestri stiu dinainte ca fapta a fost facuta.

9.    Sarbatoriti si bucurati-va de tot ceea ce ati creat si creati. A respinge orice parte din creatie inseamna a respinge o parte din voi insiva. Fiti recunoscatori pentru orice care se arata ca facand parte din creatia voastra, luati-o in posesie, binecuvantati-o. Nu cautati sa o condamnati, pentru ca a o condamna inseamna a te condamna pe tine insuti .

10.    Daca exista un aspect al creatiei care nu va face placere, binecuvantati-l si schimbati-l pur si simplu. Alegeti iarasi. Invocati o noua realitate. Ganditi un nou gand. Spuneti un nou cuvant. Faceti ceva nou.
Faceti acest lucru intr-un mod atat de minunat incat restul omenirii sa va urmeze. Cereti-i sa o faca. Chemati-i sa o faca.
Spuneti “Eu sunt Calea si Viata, urmati-Ma”. In acest mod se manifesta vointa lui Dumnezeu “precum in Cer asa si pe Pamant”.
Functioneaza pentru voi toti.

Unii dintre voi folositi “sistemul” in mod constient, in deplina cunostinta de cauza, iar altii il folositi in mod inconstient, fara ca macar sa stiti ce faceti. Unii dintre voi umblati in starea de trezie, (trezvie), altii sunteti somnambuli. Cu toate acestea, voi toti va creati realitatea – v-o creati, nu v-o descoperiti – folosind puterea pe care v-am dat-o Eu si procedeul pe care tocmai vi l-am descris."

  Fragment din “Conversatii cu Dumnezeu” vol. I   ~ vezi continuarea in partea a-II-a pe http://www.humanitysteam.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=481:cheile-creatiei-ii&catid=38:conversatii-cu-dumnezeu-autor-neale-donald-walsch&Itemid=576

 

postat de Eugenia Berdan

 

 

 

 

 

 

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:03

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi