Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Relatiile, respectul si echilibrul chakrei a doua Pixabay.com
Scris de  Caroline Myss, Ph. D. Publicat în Despre unime
09
Mar

Relatiile, respectul si echilibrul chakrei a doua

Combinarea dintre Chakra Relatiilor (Svadisthana), Taina Comuniunii/Impartasaniei si Sefirotul Yesod.

Puterea creata de aceste trei forte arhetipale transmite in sistemele noastre adevarul sacru Respectati-va unul pe altul. Din Chakra Relatiilor primim puterea de a actiona cu integritate si respect in toate relatiile noastre, de la casatorie la prietenie si la legaturile profesionale. Aceasta energie este in mod particular activa deoarece rezoneaza cu toate activitatile financiare si creative. Integritatea si onoarea sunt necesare sanatatii. Cand ne incalcam onoarea sau o compromitem in orice fel, ne contaminam spiritele si corpurile fizice.

In mod reprezentativ, Taina Comuniunii/Impartasaniei radiaza in sistemul nostru adevarul ca fiecare persoana "cu care impartasim o legatura" este o parte din viata noastra desemnata de Planul Divin. Cand  "rupem painea" cu cineva, noi afirmam simbolic ca suntem toti parte dintr-o singura familie spirituala, ca fiecare din cei pe care ii cunoastem este prezent gratiei Planului Divin si ca noi toti avem nevoie unul de altul pentru a ne imbogati vietile.Faptul ca unele din aceste uniuni sunt dureroase este necesar. Orice persoana din viata noastra joaca un rol esential in dezvoltarea noastra. Problema este sa devenim suficient de maturi sa recunoastem si sa traim dupa acest adevar. Este nenatural, din perspectiva spirituala, sa privim oamenii drept dusmani sau sa fim noi insine un dusman. Relatiile negative genereaza o energie negativa care blocheaza vederea simbolica. Nu putem vedea scopul divin dintr-o uniune pe care o alegem sa o intelegem si interpretam negativ.

Sefirotul Yesod incorporeaza chakra a doua sau energia colectiva. Yesod este falusul, nevoia procreatoare de a planta seminte de viata, de a crea materie din energie, de a forma ceva din potentialitate. Inauntrul acestui sefirot creatia este un act mutual, un dualism natural din care izvoreste viata. Yesod reprezinta nevoia energiei noastre de a crea uniuni sacre cu alte fiinte umane, uniuni din care rezulta continuitatea vietii. Suntem atrasi spiritual sa ne conectam cu sacrul dinauntrul altor oameni, sa ne unim sufletul cu sufletul unui partener. Intimitatea este ea insasi o forma de uniune sacra si Sefirotul Yesod ne atrage in mod natural catre cei cu care este posibila o uniune sacra. Cand intr-o uniune sacra nu reusim sa ne respectam legamintele facute sau cand le incalcam, violam propriul spirit. Viata ne cere uneori sa reconsideram convenientele noastre, si astfel apar divorturile atat in casatorie, cat si in alte tipuri de uniuni. Actul divortului in el insusi nu este dezonorant, dar suntem meniti sa fim constienti de maniera in care ne purtam in timpul acestui proces de taiere a unui legamant.

 

Sursa: Anatomia spiritului, Cele sapte stadii ale puterii si vindecarii - Caroline Myss, Ed. Cartea Daath

(1 Vot)
Ultima modificare Joi, 09 Martie 2017 21:19

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi