• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pixabay.com
corp sanatos

Spirit sanatos in corp sanatos

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Forţa omului

Omul este puternic când gândurile şi inima îi sunt în armonie, deoarece atunci el se află în legătură cu Principiul Primordial al vieţii şi cu lumea invizibilă în totalitatea ei. Dacă această armonie încetează să mai existe, omul îşi pierde sensul vieţii şi nu este om pe lume care să nu fi trecut printr-o asemenea stare dureroasă!

Somnul de dimineaţă

Trebuie să ştiţi că somnul de dimineaţă nu este benefic, ci inutil şi apăsător, deoarece energia subtilă a soarelui aflat la răsărit acţionează defavorabil asupra sistemului nervos încă adormit.

Oboseala

Adesea auzi pe câte cineva spunând: „Sunt obosit!”. Da, sunteţi obosiţi întrucât nu aplicaţi în mod corect această învăţătură. Oboseala se află în raport cu ardoarea. Cel care ştie cum să muncească, care acţionează într-o stare de bună dispoziţie, se odihneşte în acelaşi timp; dacă nu simte nici o plăcere, vor apărea lipsa de ardoare şi oboseala.
Ardoarea cere reflectare şi nu eforturi violente şi impulsive; trebuie să fie însoţită de dragoste pentru lucrarea respectivă.
Toţi cei care muncesc şi perseverează vor descoperi modul în care să-şi facă treaba cât mai bine, fără să obosească.

Conştiinţa

Conştiinţa nu este un atribut al minţii, ci un principiu al inimii. Prin lumina pe care i-o aduce, îl determină pe om să facă progrese, să devină mai bun.

Caracterul vătămător al criticii

În lumea vieţii spirituale critica este exclusă. Ce rost ar avea să ne ocupăm de rău, de negativ? Dacă afirmăm despre cineva că este rău sau dacă doar o gândim, facem de două ori rău: atât lui, cât şi nouă înşine. Este bine să vorbiţi despre lucruri pozitive, plăcute, despre fapte frumoase; consideraţi că orice fiinţă este un suflet; gândiţi-vă că în fiecare om latura divină se elaborează şi că nu va întârzia să se manifeste, căci în fiecare dintre noi lucrează Marele Sculptor.

Ceea ce iubeşte sufletul omenesc

Florile, izvoarele, stelele ştiu unde se găseşte ceea ce iubiţi; iubiţi-le şi ele vă vor arăta unde se află obiectul dragostei voastre.

Dragostea de Dumnezeu

Când omul îl iubeşte pe Dumnezeu din toată fiinţa, conştiinţa sa se trezeşte şi îi permite să transforme suferinţele în bucurie. Nu continuaţi deci să fiţi sclavii fostei vieţi superficiale, veleitare, care nu vă poate satisface aspiraţiile elevate şi vă duce la îmbătrânire prematură, ci iubiţi-L pe Dumnezeu din toată inima, iar El vă va vizita şi vă va transforma existenţa.
Dacă sunteţi bolnav, vă va vindeca, dacă sunteţi săraci, vă va aduce belşugul. Toate porţile se vor deschide în faţa voastră.

Gândirea corectă şi controlul de sine

Omul de astăzi trebuie să ştie cum să-şi schimbe dispoziţia, să treacă de la o dispoziţie de spirit proastă la una bună. Pentru a obţine aceasta, este nevoie de o gândire calmă şi precisă. Dar nu putem gândi corect şi eficient până nu am dobândit controlul de sine.

Sursa: Spirit sanatos in corp sanatos, autor Peter Deunov


© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.