Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Administrator

gandireEste unanim recunoscuta si verificata puterea sugestiei si efectul placebo. Rashed a oferit un exemplu despre modul în care mintea pacientului favorizeaza boala,

atunci cand aceasta acceseaza credintele fixe, cimentate, deseori eronate. Un exemplu asemanator în care puterea de sugestie a fost combinata cu efectul placebo este relatat în lucrarea lui Michael Talbot “Universul Holografic”, relatare preluata din revista Lancet a Asociatiei Americane de Medicina.

Psihologul Bruno Klopfer a tratat un pacient pe nume Wright, care suferea de cancer nodular, în faza terminala. În momentul în care toate posibilitatile si tratamentele au fost epuizate, se parea ca viata pacientului se reducea la cateva zile. Gatul, bratele, pieptul, abdomenul au fost acoperite de tumori de marimea unor portocale, splina si ficatul erau atat de marite, încat au trebuit extrase o cantitate foarte mare de fluide în fiecare zi. Dar Wright nu era pregatit sa moara. Într-o zi, ascultand stirile la aparatul de radio din salon, a auzit ca s-a inventat un nou tip de medicament, numit Krebiozen, si l-a implorat pe doctorul sau sa i-l administreze.

La început, medicul a refuzat, deoarece medicamentul se afla înca în faza experimentala, dar Wright a insistat si, pana la urma, medicul a procurat o doza pe care i-a injectat-o într-o zi de vineri, fara nici o speranta de a-si mai vedea pacientul viu. A doua zi, medicul sau curant a plecat acasa. Spre surpriza sa, luni dimineata l-a descoperit pe Wright plimbandu-se plin de veselie prin salon. Klopfer a consemnat faptul ca “tumorile pacientului s-au topit, asemenea unor bulgari de zapada, pe o plita încinsa”. La numai 10 zile de la administrarea Krebiozenului, Wright a fost externat în stare de “vindecat”. La internare a avut nevoie de masca de oxigen, pentru a fi capabil sa respire, iar la externare a putut sa zboare cu avionul sau personal la peste 3000 m înaltime fara nici o problema.

Wright a ramas în stare excelenta de sanatate, timp de 2 luni, dupa care a citit cateva articole de ziar, în care se mentiona faptul ca medicamentul numit Krebiozen nu are nici un efect asupra cancerului. Wright a avut idei fixe atat de profunde în mintea sa, încat aceasta realitate izbitoare a avut un impact colosal. A devenit extrem de depresiv, îngrijorat si a fost reinternat în spital, sub îngrijirea aceluiasi medic curant.

Intuind deja mecanismele mintii sale, medicul s-a gandit sa încerce un experient. El i-a explicat ca de fapt Krebiozenul pe care l-a utilizat era altul decat cel despre care se scria în articolele din ziare si ca eticheta a fost deteriorata la transport. Acum are un nou tip de concentrat de Krebiozen, mult mai activ decat primul si i-a propus sa înceapa tratamentul. De data aceasta, medicul i-a administrat doar apa, creand atmosfera necesara unei “proceduri complicate”.

Rezultatele au fost neasteptate si tumorile s-au “topit” rapid, fluidele din ficat au “disparut” si Wright a fost externat cateva zile mai tarziu. Starea sa de sanatate a fost excelenta timp de înca doua-trei luni, pana ce într-o zi a urmarit un anunt la televiziune în care reprezentanti ai Asociatiei Americane de Medicina au declarat cu toata responsabilitatea ca s-au oprit toate cercetarile asupra Krebiozenului, deoarece este complet ineficient în vindecarea cancerului.

Wright a fost socat în profunzime de acest buletin de stiri, tumorile au reaparut în timp extrem de scurt si a murit dupa numai doua zile.

Povestea lui Wright este tragica, dar contine un mesaj foarte important: atunci cand putem sa ne detasam de ideile si credintele false, putem sa declansam mecanisme uimitoare si forte vindecatoare exceptionale, care pot “topi” tumori peste noapte.

Sursa: http://farptsuf.wordpress.com/2009/01/02/puterea-sugestiei

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:26
Mai multe din această categorie: « Poti sa-ti vindeci viata Despre chakre »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi