X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

echilibrul interior

Echilibrul desavarsit - usurinta de a trai

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Avem o răspundere faţa de noi înşine. Trebuie să ne îngrijim de noi înşine. Nimeni altcineva nu va străbate pentru noi calea noastră. Trebuie să o parcurgem noi înşine. Îndrumătorul spiritual ne va ajuta, dar noi va trebui să contribuim cu efortul nostru. Ne putem bizui pe cei cinci piloni ai spiritualităţii pentru a ne asigura o bază solidă pe care să ne edificam viaţa spirituală. Atunci când luăm hotărârea de a deveni fiinţe omeneşti mai bune, în chiar acel moment am început să ne dezvoltăm natura spirituală şi împreună cu ea, tot ceea ce este mai bun în noi. Pentru a ne dezvolta trebuie să începem mai întâi prin a introduce valorile spiritualităţii în lumea noastră materială. Trebuie să depăşim strâmtul orizont la care ne-am limitat pe noi înşine şi să ne lărgim orizontul de acţiune şi înţelegere.

Dezvoltând pacea minţii şi stabilitatea ei, bazându-ne pe cei cinci piloni ai spiritualităţii, ne vom bucura de existenţa lipsită de crispări, stabilă şi fericită care va urma. Cultivându-ne natura spirituala şi bucurându-ne de ea, mintea noastră va căuta să menţină această nouă şi mult mai fericită modalitate de a exista şi va avea convingerea şi hotărârea de a obţine cât mai des fericirea pe care a încercat-o.

Cu cât precumpăneşte natura noastră spirituală, cu atât devenim mai liberi şi mai mulţumiţi. Când începem să păşim pe calea spirituală, tendinţele inferioare ale minţii sunt treptat anihilate. Străbătând calea cu convingere, atitudinea noastră în faţa vieţii se va schimba şi vom deveni puternici din punct de vedere spiritual. Tendinţele de ascensiune ale minţii vor fi atunci libere să dea la iveala tot ceea ce este mai bun în noi. Atunci când ne-am stabilit cu certitudine pe calea sfinţilor începem să acţionăm ponderat şi senin, în timp ce în interior ne bucurăm de cea mai minunată pace, fericire şi bucurie de a exista. Atunci, cunoaşterea de sine şi cunoaşterea lui Dumnezeu devin posibilităţi reale.

Sursa: Bazele spiritualitatii, Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.