X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
lumina

Lumina este conexiunea cu Unitatea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mesaj de la Jeshua, prin Pamela Kribbe:

Dragii mei prieteni, Eu sunt Jeshua. Vă salut pe voi toți! Cu toții sunteți ființe de lumină. Ați venit pe Pământ pentru a vă răspândi lumina.

Făcând asta, voi întâmpinați rezistență. Vă confruntați cu întunericul. Ce este de fapt acest joc dintre lumină și întuneric? Care este scopul rezistenței și întunericului pe care l-ați experimentat?

A fi în lumină înseamnă a fi în acea stare de conștiință în care vă dați seama de unitatea cu tot ceea ce există. Dacă sunteți în lumină, dacă sunteți lumina, vă simțiți nelimitați și liberi. Vă dați seama că sunteți parte a marelui întreg și vă simțiți profund iubiți în această infinită țesătură de conștiință vie. Lumina este conexiunea voastră cu Unitatea.

Prin natura sa, lumina este fără formă. Nu este dependentă de nici o formă materială. Este liberă de constrângerile spațiului și timpului.

Voi nu sunteți forma materială în care conștiința voastră sălășluiește în acest moment! Voi nu sunteți corpul vostru, nu sunteți carnea și sângele din care e făcut corpul vostru, nici din sexul sau caracteristicile care aparțin actualei voastre personalități!  Acestea fac parte din voi, dar voi sunteți mult mai mult de atât! Voi sunteți originea lor, creatorul lor divin!

Sufletul vostru infinit a sălășluit  în multe forme diferite de viață și a experimentat numeroase vieți în întregul univers. Aceste experiențe v-au îmbogățit în moduri pe care încă nu le recunoașteți. Călătoriile voastre, uneori dificile, prin întrupare nu sunt neimportante pentru calea de expansiune divină. Călătoria voastră prin formă este importantă, pentru că permite întregii creații să se extindă și să prolifereze în moduri noi și îmbogățite.

Știu că de multe ori voi nu simțiți așa. Puteți fi copleșiți de lipsa luminii și conectării cu Pământul. Știu! Sunt aici pentru a aprinde o scâteie a amintirii în sufletul vostru. Dacă vă amintiți cine sunteți cu adevărat, vă dați seama că Esența voastră Divină este încă întreagă și nevătămată, în ciuda a tot ceea ce ați experimentat. Simțirea totalității vă poate da un sentiment de ușurare și chiar o senzație de extaz. Aceasta se întâmplă atunci când vă dați seama că ați atins Adevărul. Vă amintiți adevărul despre cine sunteți: un suflet divin cu posibilități infinite!

Sunt aici pentru a vă reaminti cine sunteți și pentru a vă încuraja să aduceți această cunoaștere în viața voastră de zi cu zi. Nu există nici o diferență între sinele vostru uman și cel divin. Sinele vostru Divin nu se află în altă parte. El nu este localizat în timp și spațiu. Dacă vreți să vă conectați cu el chiar acum, o puteți face prin a vă elibera pentru un moment de problemele care vă presează mintea și emoțiile.

Imaginați-vă cum conștiința voastră se lărgește, se eliberează de aceste probleme și intră într-un spațiu deschis de conștientizare. În interiorul acestui spațiu nu există nici o nevoie sau dorință, există doar a fi. Poate părea că aceasta nu vă va ajuta să rezolvați orice problemă din viața voastră, dar vă invit ca pur și simplu să încercați.

Vreți să vă puteți schimba starea de spirit și doar să vă observați într-un mod liniștit și detașat?

Puteți fi cu voi înșivă fără judecăți și inteferențe?

Veți descoperi că deveniți mult mai calmi și mai relaxați. Dacă emoțiile, gândurile sau senzațiile voastre fizice vă scot din acest spațiu de calm, nu vă faceți griji. Lăsați-le să fie! Observați ce se întâmplă. Cu timpul veți descoperi că intrarea în  acest spațiu de conștientizare   tăcută este un instrument puternic în a vă aminti cine sunteți.

Acest instrument vă este întotdeauna disponibil. Puteți păstra legătura cu plenitudinea voastră, cu spațiul libertății interioare, prin păstrarea întotdeauna a unei  oarecare distanțe față de lucrurile care vă pun în încurcătură, sau care chiar  vă stimulează într-un mod pozitiv. Prin faptul că păstrați o anumită distanță vă păstrați conștiința vie că aceste lucruri nu vă definesc complet, chiar dacă ele sunt cu adevărat importante în viața voastră.

Voi sunteți mai mult decât emoțiile sau evenimentele care apar în viața voastră. În voi există o prezență care, în tăcere, dar intens, observă toate aceste experiențe și evenimente prin care treceți. Această prezență este indestructibilă. Ea este însuși izvorul vieții.

Voi ați ales ca temporar să vă conectați conștiința cu un corp, cu forma, în viața voastră pe Pământ. Există un motiv pentru această alegere. Corpul este foarte prețios. Este o realizare minunată că vă puteți concentra conștiința în așa fel încât să vă identificați parțial cu corpul, cu persoana care sunteți acum, bărbat sau femeie, cu toate talentele și caracteristicile care vă aparțin. Cu toate acestea, vă rog să nu faceți greșeala de a vă identifica cu acest pachet de caracteristici. Voi sunteți conștiința care le experimentează. Această conștientizare vă poate elibera.

Divinul VOI, ființa voastră despuiată până la esență, este ca un spațiu larg, deschis, gol și totuși plin de vitalitate și de potențial. Aceasta este acea parte din voi care este Dumnezeu. Aceasta este Acasă. Dacă vă conectați la această parte din voi veți simți alinare, bucurie și libertate. Vă simțiți în siguranță. A fi în întuneric înseamnă a vă simți separați de Esența voastră, de conexiunea cu întregul. Vă simțiți înlăturați din acel spațiu interior larg, singurul care vă poate aduce pacea și bucuria pe care o căutați. Toate suferințele vi se trag din acest sentiment de deconectare. Este cea mai gravă durere pe care sufletul vostru o poate experimenta.

A înțelege scopul întunericului:

De ce ar alege sufletele să experimenteze separarea? În momentul în care ați hotărât să vă încarnați și să trăiți într-o formă materială, lumina voastră devine limitată și constrânsă. Conștiința voastră se restrânge și vă pierdeți sentimentul de a fi infiniți. Aveți tendința de a pierde legătura cu eu-l vostru real care este fără formă, liber și nelimitat.  Mai ales sufletelor tinere, care sunt la începutul călătoriei lor prin încarnare, le este ușor să uite și să se identifice cu forma în care sălășluiesc. Este un semn de maturitate atunci când sufletul este capabil să sălășluiască pe deplin într-un corp uman și în același timp să-și dea seama că el nu este acel corp, ci cel care-l experimentează și îi dă viață. Pe măsură ce sufletul evoluează, se trezește conștientizarea că există ceva ce transcende corpul, forma materială concentrată în timp și spațiu. Sufletul matur se deschide către dimensiunea fără formă și începe să recunoască că adevărata sa esență își are reședința acolo. Făcând acest lucru, sufletul evoluat va fi capabil să aducă conștientizarea unității în tărâmul formei materiale.

De ce ar alege un suflet să se angajeze în călătoria încarnării? De ce ați ales să fiți limitați de forma materială, de ciclul nașterii și al morții, și de tot ceea ce le însoțește? Nu ați fi fost mult mai fericiți să rămâneți în acea stare de nelimitată uniune tot timpul? Puneți-vă singuri această întrebare. Unii dintre voi ar spune imediat că dacă ar fi posibil, nu s-ar mai încarna niciodată.  Mi-ați spune că viața pe Pământ este prea dură, prea întunecată și că vă doriți cu ardoare să mergeți Acasă și să rămâneți acolo pentru totdeauna. Cu toate acestea, vă spun că sufletul vostru a ales să trăiască pe Pământ, așa cum a ales să trăiască și celelalte vieți pe care le-a trăit pe Pământ. Există o parte a sufletului vostru care adoră să danseze cu materia, și eu vă spun că aceasta este partea voastră cea mai divină, sacră și creatoare.

Dumnezeu dorește să aducă lumina în formă materială. Spiritul (cuvânt pe care îl folosesc ca sinonim pentru Dumnezeu) a creat materia pentru ca Lumina să prindă contur și să se poată experimenta pe sine însuși. Crearea materiei a adus, de fapt,  în ființare dansul dintre conștiință și materie: dansul dintre spirit și corp.

Interacțiunea dintre spirit și corp este modul în care Dumnezeu creează. Voi, ca spirit care locuiește corpul, sunteți creația lui Dumnezeu în desfășurare.

Pe măsură ce sufletul vostru evoluează și se maturizează, devine din ce în ce mai capabil să mențină lumina Spiritului și să o manifeste prin corpul în care sălășluiește.  Arta de a trăi într-un corp este de a manifesta libertatea Spiritului în dimensiunea materială. În dimensiunea materială, orice este luminat din interior de conștiința Spiritului radiază frumusețe și vitalitate și adaugă ceva important Vieții. Lumina întrupată este cea mai prețioasă lumină care există! Prin întruparea pe Pământ a luminii sufletului vostru, într-o formă materială, voi expansionați creația lui Dumnezeu. Voi creați ceva nou, și contribuiți la întreg cu ceva care n-ar fi existat fără prezența voastră unică.

Abundența de forme de viață ce există pe Pământ, în regnul animal, vegetal și mineral, reflectă dorința Spiritului de a se manifesta într-o varietate de forme. Frumusețea și varietatea vieții de pe Pământ sunt născute din dansul Spiritului cu materia, conștiința și forma. Dumnezeu dorește să se exprime în diferite forme, pentru că acestea îmbogățesc creația și pentru că ele permit tuturor ființelor ca în ciclurile lor de viață să experimenteze frumusețea, bucuria și aventura. Toate ființele sunt scântei ale Spiritului. Călătoria prin diferite forme și familiarizarea cu viața din mai multe perspective diferite aduce profunzime și înțelepciune sufletului vostru. Până și experimentarea separării, a întunericului,  poate ajuta la îmbogățirea creației.

Voi sunteți Dumnezeu!

Ați făcut cândva alegerea de a coborî în materie și de a vă străluci lumina în timp ce sălășluiți într-o formă limitată. Nu este un fel de pedeapsă pe care trebuie să o îndurați! Este rezultatul alegerii sacre pe care voi ați făcut-o, ca parte a lui Dumnezeu. Sunteți cu adevărat creatori!

Sub rezistența pe care s-ar putea să o simți chiar acum față de viața voastră pe Pământ, în sufletul vostru există o dorință profundă și durabilă de a aduce lumina în realitatea densă de pe Pământ.

Să vă străluciți lumina voastră asupra părților  întunecate ale realității de pe Pământ, în interior și înafară, este cu adevărat chemarea Sufletului vostru. Dacă faceți asta, veți experimenta un fel de împlinire care vă va atinge inima mai profund decât orice altceva.

Până și viziunea de a fi acolo sus, în cer, într-o pace și fericire eternă, pălește prin comparație. Și aceasta din cauză că este în natura voastră ca ființă divină să dansați între spirit și corp. Acest dans constituie esența creativității. Voi, cei care uneori vă simțiți descurajați de a trăi într–un corp omenesc pe Pământ, veți simți din nou bucuria, dar nu prin ignorarea totală a dansului, ci prin a ști cum să vă aduceți lumina în întuneric.

Întunericul și densitatea sunt parte a vieții pe Pământ. Când experimentați întuneric sau densitate în viața voastră, simțiți că energia este grea, lentă și blocată. Simțiți o lipsă de mișcare, libertate și curgere. Întotdeauna, atunci când există acest tip de densitate, există gânduri sau emoții negative care trădează un sentiment de deconectare și de separare. Am spus mai devreme că acest sentiment de a fi deconectat de la Spirit, ceea ce este echivalent cu a vă simți deconectați de la propria voastră esență, este cea mai severă durere pe care sufletul vostru o poate experimenta.

Cum să tămăduiți acest sentiment de separare care vă face să vă simțiți răniți emoțional și plini de îndoială în ceea ce privește sensul vieții?

Purtați-vă lumina în întuneric!  

Astăzi vă invit să vă întâlniți, cu o inimă deschisă, cea mai densă parte din voi și să o faceți să se simtă binevenită. În viața de zi cu zi, voi experimentați cea mai densă parte a voastră în acele domenii ale vieții în care energia curge cu greutate.

Poate fi vorba de munca voastră, de relațiile voastre, sănătate sau orice alte aspecte ale vieții voastre. În aceste domenii vă este cel mai greu să vă acceptați pe voi înșivă sau ceea ce vă oferă viața. Experimentați acel aspect al vieții ca pe o povară, ca pe ceva ce nu ar trebui să existe. Vă simțiți blocați, iar eu vă invit să  vizualizați această densitate ca pe o piatră pe care o cărați, asemeni proverbialei ”pietre de moară” atârnată de gâtul vostru.

Puteți simți că densitatea pe care o experimentați se datorează unor cauze exterioare. Ați putea simți că aceasta a fost provocată de respingerea, trădarea sau violența altor oameni. Sau ați putea spune: „eu nu mă potrivesc cu viața într-un loc atât de întunecat și de dens cum este Pământul”. Este de înțeles că o parte din voi reacționează în acest fel.

Este partea uluită și șocată din voi care a uitat de adevărata putere din interiorul ființei voastre. Prin aceste gânduri negative vorbește traumatizatul vostru copil interior. Acest copil se simte o victimă, se simte abandonat și deconectat.

Vă invit să vă recunoașteți cea mai înțeleaptă și mai luminoasă parte din voi, al cărei unic scop este de a aduce acel copil acasă. Aveți de făcut o alegere: vă identificați cu copilul traumatizat din interior, sau cu partea luminoasă și intactă din voi care este capabilă să vindece acel copil?

Originea suferinței voastre nu stă în densitatea sau întunericul realității exterioare. Ea stă în faptul că vă simțiți incapabili să vă ridicați deasupra celei mai dense părți din voi și să o îmbrățișați cu adevărata voastră lumină și strălucire. Dacă vă simțiți victima părții voastre dense, voi o respingeți și vreți să scăpați de ea. Îndepărtarea unei părți din voi, vă face să vă simțiți sfâșiați în interior. Sufletul vostru nu-și va găsi pacea până când copilul pierdut nu se întoarce acasă.

Imaginați-vă cum cărați o piatră de moară atârnată de gâtul vostru! Uitați-vă cît de grea sau de mare este piatra. Lăsați-vă imaginația liberă! Piatra conține toate emoțiile cu care aveți probleme, precum și toate convingerile voastre negative despre viața pe Pământ, cum ar fi: ”eu nu sunt binevenit”, ”oamenii nu mă înțeleg”, și așa mai departe. Piatra poartă frica voastră, precum și rezistența voastră față de Viață. Ea simbolizează ceea ce a devenit blocat în voi. Prin urmare, și piatra aparține misiunii voastre în viață.

Este misiunea sufletului vostru să aducă lumină în cele mai dense părți din voi. Scopul vieții voastre este să vă străluciți lumina prin cele mai întărite și pietrificate părți din voi!

Pentru a vă putea răspândi lumina pe Pământ, în primul și în primul rând, voi trebuie să ajungeți la întunericul din voi. De îndată ce îmbrățișați această călătorie interioară, automat lumina voastră va străluci către ceilalți, inspirându-i să facă același lucru. Nu trebuie să vă concentrați pe ce trebuie să fie remediat în lume. Concentrați-vă pe propria voastră piatră! Vedeți o imagine a ei?  Ce culoare are? Cum vă simțiți când o ridicați? Salutați-o și țineți-o ușor. Lăsați-vă conștiința să curgă în interiorul ei și simțiți energia care este acolo. Simțiți furie, sau durere, sau frică? Lăsați piatra să vă spună povestea ei!

Reamintiți-vă că voi, cei care cărați piatra, sunteți ființe de lumină vie. Voi sunteți întregi și intacți, aflați în siguranță în brațele lui Dumnezeu! 

Acum priviți ce se întâmplă cu piatra doar ținând-o și îndreptându-vă atenția spre ea într-un mod deschis și plin de bunăvoință. Ea se va transforma.

Pe măsură ce vă conectați la ea din miezul vostru divin, înconjurând-o cu acceptare și cu o înțelegere tăcută, voi o presărați cu scântei de lumină. Piatra este iluminată în interior. Conștiința voastră aduce viață și mișcare în interiorul pietrei. Nu mai este rece și dură. Treptat se transformă într-o piatră prețioasă. Structura pietrei s-a schimbat datorită atenției voastre iubitoare. Uitați-vă bine și să vedem ce culoare și formă ia.

Acum întrebați piatra: ”Care este darul tău pentru mine?”  Ce calitate simțiți a fi prezentă în piatra prețioasă? Simțiți-o din interior. Este compasiune, răbdare, abilitatea de a capitula și încredere? Este liniște, curaj sau bucurie? Primiți darul! La început această piatră conținea energia blocată și întunecată. După ce ați îmbrățișat-o cu tăcuta putere a adevăratei voastre naturi, ea s-a transformat într-o comoară. Nu a fost pur și simplu neutralizată, ea s-a transformat într-o piatră prețioasă care reflectă frumusețea și înțelepciunea voastră interioară. Ceea ce a fost o piatră de moară atârnată de gâtul vostru, acum a devenit o bijuterie prețioasă. Ridicați piatra ți uitați-vă cum strălucește în culoarea și forma care reflectă energia voastră unică. Lăsați această piatră prețioasă să intre în corpul vostru și vedeți unde se duce în mod natural. În care parte a corpului vostru merge spontan piatra? Ce efect are asupra voastră? Ea va avea un efect de vindecare asupra corpului și spiritului vostru.

Tot timpul viața vă invită să vă întoarceți către părțile voastre dense, întunecate și blocate! Dansul dintre corp și spirit este asemeni dansului dintre lumină și întuneric.

De îndată ce vă recunoașteți adevărata voastră natură, dansul încetează să mai fie o luptă. Devine o bucurie.

Pe măsură ce deveniți conștienți de puterea transformatoare a divinului din voi și invitați întunericul să iasă la lumină, dansul dintre lumină și întuneric vă aduce pietre prețioase care vă arată cât de ușor se poate călători în cea mai densă parte a realității. Piatra prețioasă este rezultatul integrării conștiinței și a materiei, fructul dansului dintre corp și spirit. Viața vă invită să dansați acest dans din nou și din nou.

Ori de câte ori simțiți întuneric sau negativitate în viața voastră, vă rog să nu judecați! Aduceți-vă piatra în imaginație. Primiți-o cu bunăvoință și conectați-vă cu acea parte din voi care nu este încă luminată de conștiința voastră divină. Aveți grijă de piatră!

Atenția voastră iubitoare este cheia iluminării pietrei din interior. Prin strălucirea luminii voastre asupra părții dense și întunecate din voi, voi îmbrățișați dansul creației și Dumnezeu se naște pe Pământ prin voi.

 

Sursa : Terapie-prin-iubire.ro


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.