X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

~ Suntem cu totii UNA ~

pixabay.com
Reintoarcerea Acasa

Reintoarcerea Acasa

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 Ce este acest “Acasa” la care oamenii cauta sa se intoarca?

Cei  mai multi cred ca “a merge Acasa” inseamna a se intoarce la Dumnezeu.

Dar nu te poti intoarce la Dumnezeu pentru ca nu L-ai parasit pe Dumnezeu niciodata, iar Sufletul tau stie asta. TU poate ca nu stii asta, la nivel constient, dar Sufletul tau stie.

Dar atunci, daca Sufletul meu stie ca nu trebuie sa ma intorc la Dumnezeu – pentru ca nu L-am parasit niciodata – atunci ce incearca Sufletul meu sa faca? Care este scopul vietii pe Pamant, din punct de vedere al  Sufletului?

Iata, iti pot spune in cateva cuvinte.

Sufletul tau cauta sa experimenteze ceea ce stie.

Sufletul tau stie ca tu nu l-ai parasit niciodata pe Dumnezeu si cauta sa experimenteze asta.

Viata este un proces prin care Sufletul transforma Cunoasterea in Experienta  – iar cand ceea ce ai cunoscut si experimentat devine realitate simtita, acest proces este complet.

Acasa se dovedeste a fi un loc numit Intregime. Este Constientizarea in Intregime a Cine Esti Tu Cu Adevarat, prin Cunoasterea in Intregime , Experienta in Intregime si Simtirea in Intregime a acestei realitati. Este Sfarsitul Separarii dintre Tine si Divinitate. Aceasta Separare este o iluzie, iar sufletul tau stie asta. Astfel, Intregimea poate fi definita ca fiind momentul in care ia sfarsit Separarea, momentul reunificarii tale cu Divinitatea. Aceasta nu e cu adevarat o reunificare, pentru ca n-am fost niciodata ne-unificat – dar poate parea ca o reunificare, daca am uitat acest lucru. In momentul reunificarii , ceea ce se produce este, pur si simplu, reamintirea a Cine Esti Tu cu Adevarat si experimentarea acestei realitati. Este o “reintoarcere la Dumnezeu”, dar numai  vorbind la figurat. In termeni strict literali, este o reintoarcere la constientizarea faptului ca tu nu ai plecat niciodata, ca tu si Dumnezeu sunteti Una.

DA! Iar reintoarcerea la constienta este un proces in doua etape.

Constientizarea inseamna Simtirea a ceea ce ai Cunoscut si Experimentat.  Doar Simtirea produce Constientizare completa.

Cunoasterea, singura, poate produce doar o constientizare partiala. Experienta , singura, poate produce doar constientizare partiala.

Tu poti sa stii ca esti Divin, dar cand Experimentezi  Sinele ca fiind Divin, atunci constientizarea ta devine Intreaga, prin trairea acelui Sentiment.

Tu poti sa stii ca esti  orice aspect al Divinitatii – de exemplu, ca esti plin de compasiune – dar cand iti Experiementezi Sinele ca fiind astfel, atunci constientizarea ta devine Intreaga prin trairea acelui Sentiment.

Poti sa stii ca esti generos, dar cand iti Experimentezi Sinele ca fiind generos, atunci constientizarea ta devine Intreaga prin trairea acelui Sentiment.

Poti sa stii ca esti iubitor, dar cand iti Experimentezi Sinele ca fiind iubitor, atunci constientizarea ta devine Intreaga prin trairea acelui Sentiment.

Simtirea este limbajul Sufletului. Constientizarea de Sine se obtine prin simtirea completa a propriului tau Sine ca fiind Cine Esti Tu cu Adevarat.

 Asa cum Constientizarea este un proces in doua etape, exista doua cai prin care ea este atinsa. 

Un Suflet ajunge la Cunoasterea Completa pe calea lumii spirituale, iar la Experienta Completa, pe calea lumii fizice.

Ambele cai sunt necesare, si de aceea exista doua lumi. Pune-le impreuna si vei avea mediul perfect in care sa creezi Simtire Completa, care produce Constientizare Completa.

Deci “Acasa” se dovedeste a fi un loc numit INTREGIME.

 

Sursa: cartea “Acasa cu Dumnezeu”; autor  Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.