X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

~ Suntem cu totii UNA ~

Pixabay.com
inteligenta universala

Corpul nostru, templul lui Dumnezeu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cand suntem una cu intreaga Inteligenta Universala, si ne recunoastem pe noi insine ca o parte reala a acestei Inteligente, si deci stim ca aceasta este Marele Principiu, Dumnezeu, vom gasi curand ca suntem constienti de faptul ca intreaga inteligenta, din tot universul cosmic, lucreaza impreuna cu noi. De asemenea, realizam repede ca inteligenta tuturor marilor genii, ca si redusa mentalitate a unei singure celule din corp, lucreaza impreuna cu noi, in armonie si acord perfect. Aceasta este Marea Minte Cosmica, Unica, Inteligenta, cu care suntem asociati in mod pozitiv. De fapt, suntem chiar aceasta Minte; suntem constiinta de sine a Universului. in clipa in care simtim clar acest lucru, nimic nu ne mai poate tine despartiti de Divinitate.

Din aceasta Constiinta Universala putem extrage orice cunoastere; stim ca putem cunoaste totul, fara a studia si fara procesul gandirii, fara sa mergem de la o lectie la alta sau de la un punct de vedere la altul. Lectiile sunt necesare numai ca sa ne conduca la atitudinea in care putem dobandi aceasta conceptie. Atunci devenim capabili sa intelegem si sa asimilam orice idee. Exista o inlantuire completa de idei cauzale, care este irezistibila si stim ca nimic nu ne poate devia de la adevarata realizare a ei. Suntem una cu intregul; astfel evoluam, irezistibil, odata cu intregul. Nici o conditie nu ne poate opri de la desavarsirea noastra.

Picatura de apa este marunta doar atunci cand este scoasa din ocean; puneti-o la loc, si va fi la fel de puternica pe cat este intreg oceanul. Nu are importanta daca asta ne place sau daca o credem. Este Legea Inteligenta, si noi suntem chiar asta.

Esenta intregului adevar este Marele Principiu, Dumnezeu. Orice lucru, din Eternitate in Eternitate, indiferent daca il vedem ca pe un adevar mare sau mic, orice cuvant, gand sau exprimare adevarata, este o parte a Marelui Adevar, Marele Tot Unic, Adevarul Unic Universal, si noi suntem chiar acest lucru. Cand realizam aceasta unitate si suntem absolut una cu Adevarul, avem in spatele nostru intreg adevarul, si forta noastra irezistibila creste. Forta oceanului este cea care se afla in spatele valului, si ea ii da puterea; si aceasta este tot numai o parte din Forta Divina, ca si omul.

Esenta a toata Iubirea este Marele Principiu, Dumnezeu. Este esenta oricarei afectiuni, a oricarei emotii fervente, a oricarui gand de iubire, a oricaror priviri, cuvinte sau fapte de iubire. Orice iubire cautata, mare sau mica, sublima sau banala, face ca Unica Iubire Infinita sa lucreze si nimic nu este prea greu pentru noi. Cand iubim neegoist, avem alaturi de noi intregul ocean de Iubire Cosmica. Ceea ce se crede a fi cel mai mic lucru, este cel mai mare atunci cand tinde spre perfectiunea absoluta. Astfel, intregul Univers al Iubirii este, in mod constient, alaturi de noi. Nu exista nici o putere mai mare, pe Pamant sau in ceruri, decat Iubirea Pura, pamantul devine Cer; Cerul este adevaratul camin al umanitatii.

in fine, suma tuturor conditiilor, formelor, fiintelor este Unicul Principiu Cosmic Infinit, Dumnezeu, fie ca indivizi, lumi, planete, stele, atomi, electroni sau cele mai minuscule particule. Toate impreuna formeaza Intregul Unic Infinit, al carui corp este Universul, a carui minte este Inteligenta Cosmica, al carui suflet este Iubirea Cosmica. Legate in intreg, corpurile, mintile si sufletele lor sunt mentinute impreuna prin forta de coeziune a Iubirii. Totusi, fiecare functioneaza cu eterna identitate individuala, miscandu-se liber pe orbita sa individuala si in octava sa de armonie, toate fiind atrase, impinse si mentinute impreuna de iubirea acestui Univers al Armoniei. Noi constituim Marea Fiinta careia nimic nu-i poate sta impotriva. Ea este alcatuita din orice individ uman, ca si din orice unitate individuala a Universului. Daca o parte a unei unitati se exclude pe sine din intreg, asta nu afecteaza Fiinta Principiului, dar are o importanta enorma pentru acea unitate. Oceanul nu este constient dacase ia din el o picatura de apa, dar picatura e foarte constienta de ocean atunci cand este pusa indarat si se reuneste cu el.

Nu este suficient sa spunem ca suntem foarte aproape de Marele Principiu Cosmic, Dumnezeu. Trebuie sa stim definitiv ca suntem una cu El, in El, din El si complet contopiti cu El, Principiul; si ca nu putem fi indepartati sau separati de Dumnezeu, Principiul. Atunci lucram cu Principiul Puterii, care este toata Puterea. Aceasta este Legea: traim, ne miscam si avem fiinta inlauntrul Principiului. De aceea, atunci cand dorim sa venim in contact cu Dumnezeu, nu ne vom gandi la ceva departat de noi si greu de atins. Tot ce avem nevoie sa stim este ca Dumnezeu se afla inlauntrul nostru, la fel ca peste tot in jur, si ca suntem complet inclusi in Dumnezeu; ca suntem, in mod constient, inlauntrul prezentei lui Dumnezeu, si suntem prezenti in Dumnezeu si daruiti cu putere deplina. De aceea nu avem nevoie sa ne oprim, nu e necesar sa stam in cumpana; preluam sensul direct de la Dumnezeul launtric. Aici Christ sta ferm si suveran, si, asemenea cu Dumnezeu, suntem vesnici.

Astfel trezim eurile noastre muritoare la realizarea vietii launtrice, si acea viata ne face sa inviem din morti; ne intoarcem la viata nemuritoare, neschimbatoare. Suntem convinsi de viata si de dreptul nostru de a trai acea viata pe deplin si perfect. Christul launtric vegheaza si spune: Vin pentru ca voi sa aveti o viata deplina, si ca s-o traiti mai abundent. Aceasta trebuie sa fie o adevarata inviere in constiinta noastra - o inaltare a simturilor noastre moarte spre o vibratie mai inalta a vietii, adevarului si iubirii. Asa cum toata natura renaste in jurul nostru, sa ne trezim si noi, si sa vedem zorii acestei zile care se apropie. Astfel, ne desteptam si abandonam vesmintele sumbre, ideile de limitare in care ne-am imbracat trupurile. Rostogolim afara din constiinta noastra piatra materialitatii, acea grea povara a gandirii, care a separat viata dinlauntrul nostru de viata din afara, si care a mentinut forma vietii in moarte, negand viata, din cauza ca nu i-am recunoscut dreptul la viata. Sa ne trezim si sa iesim din moarte - asta reprezinta reinvierea. Este o trezire la adevarata realizare a vietii aici si acum - acea viata atotprezenta, atotputernica, atotstiutoare, nicaieri absenta, nicaieri lipsita de putere, nicaieri inconstienta, ci pretutindeni puternica, prezenta, constienta, in plenitudine, in libertate, in actiune extinsa, expresiva, radioasa si glorioasa. Cand inima ni se inflacareaza la acest gand si toata fiinta noastra straluceste de viata dinlauntru, putem imediat sa intindem mana si sa spunem: Lazare, vino afara! Iesi din mormant, tu nu apartii mortii! Trezeste-te acum si aici! Astfel, ne trezim la constiinta Maestrului, si vom plange din cauza densitatii gandurilor celor care pandesc trezirea. De mii de ani a fost prezentata omenirii aceasta trezire, totusi multi dorm inca. Dar somnul lor nu ne da justificarea de a face si noi la fel. Din cauza a ceea ce facem noi, omenirea este trezita ca sa-si primeasca mostenirea de drept.

Odata treziti la mostenirea noastra justa, ne vom trezi la frumusetea si puritatea stravechiului mesaj care spune ca trupurile noastre sunt pentru eternitate frumoase, pure si perfecte. Ele sunt mereu corpuri frumoase, pure, spirituale, magnifice si divine, adevarate temple ale lui Dumnezeu. Aceasta trezire ne convinge si de faptul ca trupurile noastre nu au coborat niciodata din aceasta stare inalta. Intelegem ca doar conceptia oamenilor era cea care ne facea sa gandim ca au coborat. De indata ce renuntam la aceasta conceptie, corpul nostru este eliberat pentru a primi adevarata mostenire a Divinitatii. Atunci, mireasma unei seri calde de vara inunda intreaga natura, si corpurile noastre incep sa preia aceasta stralucire. Curand, raze curate de lumina alba apar in trupurile noastre. Ele stralucesc in aceasta lumina; si aceasta lumina blanda, totusi stralucitoare, vie, invadeaza atmosfera clara din jurul nostru ca un abur de aur alb. Aceasta lumina creste constant pana cand acopera si patrunde totul imprejur. Scaldata in aceasta radiatie, apare o lumina alba, pura, cristalina, orbitoare si scanteietoare, cu o intensitate mai mare decat a celui mai pur diamant, si totusi ea emana din corpurile noastre, care continua sa emita o lumina pura, radioasa si minunata. Aici ajungem impreuna pe Sfantul Munte al Transfigurarii, cu trupuri luminoase si stralucitoare, radioase si minunate, complet cufundate in viata Divina. Fiul Omului a devenit Christul lui Dumnezeu, si Imparatia lui Dumnezeu este iarasi in mijlocul oamenilor, iarasi vie, pentru ca altii au acceptat si au adus in manifestare Imparatia in plina putere. Lumina Imparatiei lui Dumnezeu creste in intensitate datorita acceptarii.

Acesta este adevaratul corp pe care l-a avut intotdeauna omenirea, si pe care toti il au astazi. Un astfel de corp a existat mereu si va exista totdeauna. Este un corp atat de luminos, incat nici o samanta de batranete sau de degenerare nu poate germina in el. Este un trup atat de viu, ca nu poate muri. Un astfel de trup poate fi crucificat de o mie de ori si, din cauza unei asemenea crucificari, revine si mai triumfator. Un astfel de corp vegheaza ca Suveran Divin al oricarei situatii. Un astfel de corp inviaza etern.

Sursa: Viata si invataturile Maestrilor din Extremul Orient, autor Braid Spalding


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.